Различните стилове за баня в зависимост от плочките

Ако сте от хората, които трудно реализират своите желания и нямат финансовата възможност за това или пък нямате смелостта да изразите това което искате да направите в банята, можете да вземете готови световни дизайнерски стилове, които вече са одобрени и функционират идеално за всяка баня. За всеки от тези стилове основният акцент са плочките. С тяхна помощ можете да направите всичко. Ето някои от възможностите:

Модерен стил. В този стил можете да сложите хубави плочки в светли тонове, като към тях прибавите и такива с тъмни оттенъци. И разбира се, ако разполагате с малка баня, можете визуално да накарате пространството да се увеличи. Това, освен със светли тонове на интериора, може да стане и с подходящото LED осветление. Знаем, че светлината прави нещата да изглеждат по-големи.

Класическият стил. При този стил се използват светли плочки за баня с класически вид мраморна текстура. Но също към ъглите се добавят бордюри и различни декоративни облицовки по стените на банята.

Етно стил. При етно стила има много и всякакви възможности. Тук можете да сложите плочки с имитация на дърво или камък например. Те се комбинират в страхотна комбинация едни с други, като банята изглежда невероятно. Имате голям избор от дървесни материали с различен цвят и вид, както и най-различни натурални камъни с най-различни имитации.

Минимализъм. Този стил идва на помощ ако банята ви не е с голяма площ. Той може да спаси положението. Тук нямате ограничения за цветове и нюанси и можете да използвате всякакви плочки. Спокойно можете да добавяте стомана, стъкло или пластмаса под формата на всякакви допълнителни елементи в банята.

Прованс. В стила прованс преобладават плочките с флорални мотиви и топли цветове. За тази цел можете да купите готови панели с рисунки на букети, цветя и най-различни видове растения по тях.

Хай-Тех. Това е така нареченият бунтарски стил. Тук правилата просто не важат. Можете да добавяте материали като метал или карбон, които изобщо да не се вписват в интериора, но да изпъкват.

Източник: https://remontira.bg/vsichko-za-remonta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *