Проектът „Обичай Родината“ продължава с нов етап

Благотворителният проект „Обичай Родината“ продължава. 3 500 пъстри образователни карти на България вече даряват знание на децата в училищата в цялата страна. Иновативното помагало провокира огромен интерес сред учениците и техните учители. Многобройни снимки, запечатали емоциите на децата от подаръка, направен от „Сдружение Азбукари“ и eMAG, вече приветстват замисъла и идеята. Каузата провокира запитвания от страна на родителите, които настояват да направят образователното помагало подарък на децата си. За да откликне на молбата на хората, „Сдружение Азбукари“ започва кампания, която ще даде възможност на повече деца да притежават детската карта на България.

Желаещите да получат интерактивното, помагало трябва да се свържат с офиса на Азбукари и да направят дарение от 10 лева. Събраните средства ще бъдат насочени към новия образователен проект „Букварино“. Това е следващата инициатива на Азбукарите, която вече е вдъхновила екипа и скоро предстои да бъде представена. „Букварино“ ще развива логическото мислене под формата на игра и едновременно ще запознава децата с бележитите личности от българската история. Освен интересната историческа легенда, хлапетата ще прочетат и приказка, която ще ги въведе в същината на играта. Децата ще научат интересни факти от историята по време на Първото и Второто българско царство. Ще научат кои са знаковите фигури от Априлското въстание и бележитите български революционери, книжовници и будители. Идейният замисъл ще тренира наблюдателността на малки и големи и ще натрупва бързо и лесно знания у децата по време на забавлението между родителите и техните деца. „Букварино” е и семейна игра, която може да се играе навсякъде.

С разпространението на детската карта на България, Азбукарите ще реинвестират и събраните от дарения средства в новия образователен проект „Букварино“. Този проект иска да приложи нетрадиционен подход за обучение на децата в училищата. „Азбукарите смятат, че основната цел на образованието е учениците да правят нови неща и да надграждат знанията, завещани от поколенията, а не просто да повтарят и копират това, което възрастните са направили“, сподели Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“.

Детска карта на България разкрива историята на България с 500 цветни илюстрации в 11 различни теми: животните, птиците, рибите, плодовете и зеленчуците, църквите и манастирите, фолклора, дърветата, цветята, гъбите, архитектурно-историческите забележителности и древните съкровища на нашата страна. По своя замисъл и изпълнение, картата е подходяща за широка възрастова група деца, и предоставя разнообразни възможности, както за домашни занимания, така и за работа в училище. Може да поставите картата в детска стая, учебни кабинети, помещения в детски градини и училища, читалища и библиотеки, тъй като тя е снабдена с лайсна. Размерът й е 100/70 см, а куриерска фирма „Еконт Експрес“ ще направи специална отстъпка за доставката на всяка детска карта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *