Приключи вторият етап на конкурса “Стипендиантите на Леков”

Любомир ЛековНа 15 юли приключи етапа за предаване на предложения по практически казус в конкурса “Стипендиантите на Леков”, чийто патрон е основателят и дългогодишен мениджър на медийната група “Инвестор.БГ” Любомир Леков. 21 са участниците, които се борят за своя шанс за стипендия, съобщават организаторите на конкурса.

Най-добрите състезатели ще спечелят едно място със стипендия в размер на 50% от таксата за обучение и още четири места със стипендия от 25% от таксата за обучение в Магистърската програма по иновации, финанси и предприемачество. 12 от кандидатствалите за стипендиантската програма са мъже. Почти всички, подали документи, вече имат готова бизнес идея, която искат да развиват, а някои дори и повече от една. Тринадесет души имат професионален опит над 5 години, като кандидатите са с различно образование – повечето от тях са икономисти, но присъстват и хора от научните дисциплини – физици, химици и биолози.

Половината от всички кандидати изрично посочват, че менторството за тях е основен мотив да кандидатстват за конкурса. Освен петте стипендии, победителите в конкурса ще получат подкрепа и личен ангажимент за менторство от страна на Любомир Леков веднъж месечно, за целия период на обучение в магистърската програма, която е с продължителност от година и половина. Един от петимата кандидати, представил се най-добре с развитие на бизнес идея, ще получи и подкрепа за нейната реализация в края на обучението си – ангажимент от страна на Любомир Леков да осигури контакти с потенциални инвеститори и да му окаже стратегическа помощ за бизнеса, който иска да развива.

Избраните кандидати, на които им предстои лично събеседване с Любомир Леков, ще бъдат обявени на 22 юли, а петимата финалисти – на 01 август 2014 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *