Плюсове и минуси на малките бързи заеми до заплата

Заем до заплата е един от бързите начини да се сдобиете със спешна сума пари, за да преминете успешно през необходим финансов разход. Този разход е такъв, че в дадения момент нямате парите да го направите, но имате парите в края на месеца, с които да върнете взетия заем. Заемът ако бъде взет от роднини или приятели, може да го върнете без лихва, но когато теглите от кредитна компания за бързи кредити, то тогава нещата стават различни. Ето в такава ситуация се раждат споровете за бързите кредити до заплата и за техните положителни и отрицателни страни.  

 

Обикновено когато се пише за плюсове и минуси на даден феномен, те се изреждат под  формата на колонки или таблици, така че лесно да се различават от потребителите. Този финансов феномен обаче е относителен според случая на всеки човек, така че за един потребител положителното може да е отрицателно за друг и т.н.

 

Със сигурност положителните страни на кредити до заплата се свързват с това, че не всеки може да вземе такъв кредит. Тоест това може да са само работещи хора, които могат да удостоверят, че получават месечно възнаграждение и ще могат да погасят взетите пари. Освен това, при този вид кредити, не играе голяма роля кредитния рейтинг, а кредитната история се преглежда да се види дали настоящият кредитоискател е имал проблеми с изплащането в миналото. Кандидатстването е бързо и лесно, също такова е одобрението или отхвърлянето на заявлението.

 

Критиците на този вид микрофинансиране се насочват директно към цената на заема. Тоест за да изтеглите този кредити, вие плащате по-висока цена отколкото ако вземете потребителски бърз заем. И по-този начин вие можете да не решите проблема си, а само да го задълбочите във финансовите си резултати за идния месец.  Ние ви съветваме, да не критикувате или да не отричате този вид кредит, а да проверите нещата сами.

 

Използвайте кредитен калкулатор, направете проучване на различните фирми, за да видите сами – заслужава ли си риска и можете ли да превърнете риска с по-високата цена на кредит в плюс Съобразете предлаганата оферта с вашите предстоящи финансови резултати и решете сами, дали кредитът до заплата ще ви помогне да реализирате това спешно плащане, без да се притеснявате за парите си.  

 

Източник: parite.bg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *