Пловдив спортува е танцува с неизчерпаемата енергия на ЖИВЕЙ АКТИВНО!

В края на лятото спортните Живей Активно! емоции ще вдигнат градуса в Града под тепетата. Множество нови предизвикателства са подготвили Нестле, Министерство на младежта и спорта и Община Пловдив, заедно със плеяда от обичани български звезди и 20 местни спортни клуба. На 17 септември второто пловдивско издание на най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот ще разтърси целия град.

В 11:00 ч. пред Военния клуб любителите на екстремното каране на велосипед в градска среда ще могат да се включат в NESCAFE байк-фест. Множество демонстрации и предизвикателства на две колела очакват любителите на велосипеда. Специално изграден маршрут ще води колоездачите по пътя към най-освежаващата лятна напитка – Nescafe Frаppe.

На баскетболното игрище пред Младежкия център на Гребна база Тити Папазов и Цонка Вайсилова ще организират баскетболен турнир по забивки, за да се заредим с енергия и да надскочим себе си. Всеки желаещ може да предизвика себе си и да влезе в надпреварата. Добро настроение, звездни забивки и много подаръци очакват всички малки и големи баскетболисти.

В 10:00 ч. в парк „Лаута“ PURINA®, заедно с професионалния треньор Асен Аролски от AATraining и хип-хоп изпълнителят Играта, ще организират първия пловдивски Живей Активно! маратон за кучета и техните стопани. Трасето с дължина 1,5 км е подходящо както за опитни спринтьори, така и за начинаещи.

Специално за пловдивчани в 18:00 ч. от сцената пред Военния клуб ще прозвучат едни от най-обичаните и модерни хитове. DARA, Кристиан Костов и Pavell & Venci Venc’ ще вдигнат адреналина на макс, а преди това – в 17:00 ч., феновете на активния начин на живот ще загреят с наелектризираща зумба.

В началото на годината динамичното дуо Pavell & Venci Venc’ дадоха обещание на феновете на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО!, че в последното голямо събитие за тази година ще предизвикат на дуел големите спортни звезди, приятели на инициативата. Епичният сблъсък ще се състои точно в Пловдив. Отново в неделя в 13:00 ч. Pavell & Venci Venc’ ще влязат в ожесточена надпревара с спортните легенди, начело с Йордан Йовчев, по време на първото организирано звездно състезание с драконови лодки на Гребния канал.

На финала на големия спортен празник, който ще зареди Пловдив с позитивна енергия, в традиционната томбола ще бъдат раздадени велосипеди, спортни раници и много други награди на най-активните късметлии, за да продължат активния си начин на живот през цялата година.

Повече информация за събитието и активностите могат да бъдат намерени на Facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *