Пловдив изживява най-енергичния и активен ден с Нестле

В 10.00 ч. на 17 септември 2017 г. пред Военния клуб в града под тепетата официален старт на инициативата Живей Активно! дадоха изпълнителният директор на Нестле България Емануел Артур, заместник-кметът на Община Пловдив Георги Титюков и главният секретар на Министерство на младежта и спорта Асен Марков.

„Благодаря на Министерство на младежта и спорта и домакините от Община Пловдив за цялостната подкрепа, която оказват на Нестле в стремежа към промотиране на активния начин на живот и балансираното хранене и на всички спортни посланици, за прекрасното ни сътрудничество през годините в подкрепа на каузата. Пловдив е дал много на българския спорт и искам да изкажа благодарност на местните спортни клубове и разбира се на всички пловдивчани, които са тук с нас”, откри активния ден изпълнителният директор на Нестле България г-н Емануел Артур.

Преди старта на програмата пред Народната библиотека “Иван Вазов” златното момиче Любомира Казанова, световната шампионка по бокс Венелина Поптолева, златната олимпийска медалистка Терза Маринова и единственият гимнастик в историята, взел участие в Олимпийски игри шест пъти – Йордан Йовчев, поведоха ентусиастите на велосипеди. Почитателите на ролери и скейт взеха участие в поход от Пеещите фонтани заедно с Екстрем спорт. Тереза Маринова, Лазар Радков и Plovdiv Run раздвижиха всички почитатели на активния начин на живот със сутрешен маратон на стадион Пловдив. Пред Общината заместник-кметът Георги Титюков, двукратният златен олимпийски медалист Николай Бухалов, волейболните асове Владимир Николов и Евгени Иванов-Пушката и баскетболният треньор Тити Папазов поведоха пешеходен поход към голямата сцена на пл. Централен. Професионалният треньор Асен Аролски от AA Training даде старт на първия маратон за кучета и техните стопани в Пловдив, чиято начална точка бе пред кучешката площадка, изградена от PURINA и Община Пловдив. В празника се включиха и волейболните шампиони на България при жените от ВК „Марица“, легендарните Пенка Стоянова, Милко Казанов, Лалка Хорозова, Цонка Вайсилова, Марияна Иванова-Николова и множество други. В откриването взе участие и Саня Армутлиева, защото музика е част от активния съвременен начин на живот и зарежда с енергия.

Спортната програма продължи до 14:00 ч. с NESCAFE байк-фест пред Военния клуб. Пред Младежкия Център на Гребна база Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката и Владо Николов организираха турнири по волейбол и футбол за непрофесионалисти. На баскетболното игрище заедно с Тити Папазов и Цонка Вайсилова се проведе баскетболен турнир по забивки. Популярният фитнес инструктор Лазар Радков даде съвети за здрав дух и здраво тяло, а Тереза Маринова организира лекоатлетически предизвикателства. На тенис клуб „Локомотив“ децата получиха съвети от професионалните треньори на клуба. В Цар Симеоновата градина с Екопак децата станаха Еко герои, а Любомира Казанова потопи присъстващите в грацията на художествената гимнастика на детската площадка.

Точно в 13:00 ч. на Гребния канал се проведе уникално водно състезание – перлата в короната на тазгодишното издание на Живей Активно! Пловдив. В драконовата надпревара взеха участие множество именити спортисти, които заедно със зам.-кмета на Община Пловдив Георги Титюков и главния секретар на Министерство на младежта и спорта Асен Марков показаха, че гребането е достъпен спорт, който сплотява екипа и възпитава отбиред дух. Безапелационен победител стана отборът на VenciVenc’, Тереза Маринова, Любомира Казанова, Владимир Николов, Тити Папазов и Георги Титюков. За да отпразнува победата, Тити скочи от лодката, тя се обърна и всички негови съотборници се разхладиха във водите на Гребния канал.

Активният ден завърши с много музика и усмивки, защото музиката не само зарежда с енергия и емоции, но и сплотява хората. В 18:00 ч. на сцената пред Военния клуб излязоха DARA, Кристиан Костов и Pavell & VenciVenc’, които закриха подобаващо последното издание на Живей Активно! за тази година. На финала на големия празник в традиционната томбола бяха раздадени велосипеди, спортни раници и много други награди на най-активните късметлии, за да продължат активния си начин на живот през цялата година.

Повече информация за събитието и активностите могат да бъдат намерени на Facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! и на: http://www.jiveiaktivno.bg/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *