Парфюмът като аксесоар

Как се определяте – като човек, който не обръща внимание на ароматите, или като истински колекционер на ухания? Колко парфюма сте наредили върху скрина си? Пръскате се с първия аромат, който видите, или сте парфюмен наркоман, който обмисля значение на всяка ароматна капка, която докосва кожата ви?

Както и новата рокля на Christian Dior, невероятният чифт обувки на Jimmy Choo или ослепителната нова чанта на Valentino, така и парфюмът може да ви накара да се почувствате стилни, красиви и зашеметяващи. Това е аксесоар, който само с няколко пръски върху тялото ви, може да ви вдъхне увереността и самочувствието, които са ви необходими, за да изглеждате и да се чувствате страхотно.

Но как да намерите най-подходящия аромат за вас? Търсенето на перфектния парфюм може да се окаже нелека задача.

Силви Гантър е основател и създател на Atelier Cologne – парфюмерийна компания от Париж с няколко аромата. Тя казва, че не е нужно да сте в моногамна връзка с вашия парфюм. С други думи, трябва да имате няколко различни парфюма, подходящи за различни поводи, настроения и сезони.

“Парфюмът има възможността да създава настроението и духа си в определен момент”, казва 40-годишната Гантър, която е работила в парфюмерийната индустрия в продължение на години, преди да основе собствена компания, “Това е нещо, което наистина може да промени начина, по който се чувствате, и да ви направи щастливи. “

Гантър твърди, че когато хората купуват парфюми и разглеждайки различните марки, някои неща могат да предизвикат емоционална реакция и привличане към определен парфюм – аромата, неговата история и шишенцето, в което се намира.

“Когато намерите правилния парфюм, той ще събуди нещо емоционално и магическо и ще ви докосне в дълбоко”, казва тя.

Както всички други аксесоари, нови придобивки и покупки, парфюмът е предназначен да доставя удоволствие.

“Той има магическата сила да донесе емоция”, казва Гантър.

Съвети при покупка на парфюм:

1. Не се чувствайте ограничени да притежавате само един парфюм. Добре е да имате запас от парфюми – различни аромати за различни поводи. Ароматът, който искате да носите за романтична вечеря в събота вечер, е напълно различен от парфюма, с който искате да се напръскате, когато сте с приятели и отивате да гледате филм.

2. Опитайте се да не се фокусирате твърде много върху бутилката, въпреки че трябва да го гледате всеки ден и искате да ви харесва как изглежда. Но по-важното е как ароматът ви кара да се чувствате, когато го усетите върху кожата си. Ако пробвате даден аромат и той ви харесва, не го купувайте веднага. Разходете се из магазина за няколко минути, усещайте го от време на време и ако продължавате да сте на същото мнение, върнете се и го купете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *