Още един любим учител ни показаха МОН и БНТ

UchitelНа още един успял български учител имаха възможност да се насладят зрителите на Българската национална телевизия миналата седмица.

Като част от съвместния проект с Министерството на образованието и науката „Най-добрият учител, когото познавам”, бе представена Димитрина Докимова – преподавател по география и заместник-директор по образователни технологии в Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна. Тя е носител на наградата “Най-добър млад учител” на местната община.

Докимова акцентира върху връзката между отделните дисциплини, новите технологии и екипната работа, споделяйки радостта си „пътешестването“ до най-красивите и интересни кътчета на Земята. По нейните думи географията кара учениците да мислят мащабно, да виждат разнообразието и различията в природата, населението, страните, както и да ценят красотата на България.

Първият филм, част от благородната инициатива, разказа на зрителите за учителката по английски език Ивелина Пашова от Копривщица, а вторият портрет беше на Асен Асенов, музикален педагог от училището в тетевенското село Черни вит. Учениците на Асенов традиционно са носители на множество награди, а през 2016 г. той е удостоен с почетното отличие на просветното министерство “Неофит Рилски”.

В предходния епизод пък видяхме филмовия портрет на инж. Валентина Димитрова, която е старши учител по практическо обучение в Професионална гимназия по електротехника и технологии „Г.С.Раковски” в Стара Загора. Тя е възпитаник на същото учебно заведение, преподава в него вече над 19 години, а нейните уроци са слушали бивши и настоящи ръководители в родната енергетика.

Поредицата продължава всяка сряда в „Денят започва с култура“ по БНТ1. Екипът си е поставил за цел да покаже общо 10 съвременни будители от Варна, Стара Загора, Златица, София, Сливен, Пловдив, Първомай и Враца. Последният от филмите публиката ще може да види на 24 май в празничната програма на телевизията.

Вече излъчените ленти са достъпни онлайн на сайта на БНТ, МОН и в страницата на ведомството в социалната мрежа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *