Освежаване на банята за един ден – защо не?

Magnolia-55-Beige-mebeli-za-banya-mdf-800x800Сигурно си мислите, че за едно качествено освежаване на банята, е нужно повече от месец. Но грешите! Точно за един или два дена можете да направите толкова много промени, за които хората ще си помислят, че сте правили ремонт. Ще ви покажем 8 лесни начина, които да приложите за освежаване на банята.

Фугите

Фугите правят първото впечатление за ремонт. Ако обичате да използвате специална боя, можете да минете всички фуги и по този начин да постигнете ефекта на чисто нови сложени плочки. Изисква доста време и старание, но пък си заслужава.

Завесата

Когато влезете в една баня, първото нещо, което виждате е завесата. Тя определя дали нещо се е променяло в банята наскоро. Затова, ако искате да смените облика на помещението – сложете нова завеса.

Смесителя

Смесителят може и да изглежда малък, но той също изпъква на общия фон. Купете един малък ретро смесител или пък модерен за умивалника и душа.

Стикери

За да освежите стените, можете да поставите няколко винилови стикера, тъй като те са водоустойчиви. Те са лесният и бърз начин да прикриете счупена плочка или друг недостатък. Освен това, не оставят следи, когато ги свалите.

Осветлението

Заменете лампата с друга или с кристален полилей. Идеята за рафт с лампички също не е за изключване.

Килимче

Килимчето е завършекът на целия облик на банята. Ако искате завършена композиция, добавете килимче!

Огледалото

Прибавете още огледало, ако вече имате. Можете също така смените старото с по-голямо, което ще доведе до илюзия за по-голямо помещение. Друг вариант е да обковете огледалото с позлатена рамка или такава в ретро стил.

Аксесоарите

Тези дребни нещица допълват целия облик. Затова сменете сапунерките, четките за зъби и поставките за тях.