Сайт за учене чрез видео игри търси финансиране

Проектът Promethian обединява екип от млади специалисти в името на амбициозната цел да бъде осигурено образование за всички деца по целия свят.

prometeiРазработчиците на проекта вярват, че развитието на съвременните технологии може да осигури безплатно образование за всички. Отчитайки факта, че повечето хора днес притежават по едно или две умни устройства и информацията е достъпна за всички, те подчертават, че това е подходящата среда, в която образованието може да разцъфти.

“Ако учебниците и учебните помагала са свободно достъпни за всички ученици в един уеб сайт, децата, които преди не са имали този шанс, ще открият един нов свят, който дори и не са подозирали, че съществува”, казва създателят на проекта Марко Влахович.

Възползвайки се от интереса на децата към видео игрите, проектът предвижда да интегрира решаването на практически образователни задачи в мини игри. Проектът Promethian обединява информация за всички класове в средното образование, както и знания, необходими на учениците след завършване на гимназия. Също като традиционните видео игри и при образователните ще има различни степени на трудности и ще се раздават виртуални трофеи, награди и дори дипломи при постигнати добри резултати.

Влахович обяснява, че онлайн образователно средство, което разработва екипа му, може да се използва свободно от целия свят. Всичко, което ще е необходимо, е учениците да разполагат със смарт телефон, таблет или компютър с достъп до интернет, уверява той.

Всички материали, публикувани в сайта, ще могат свободно да се използват от всеки – както от учениците, така и от преподавателите в училищата. Проектът предвижда потребителите също да могат да качват материали. “По света има много талантливи хора, които са готови да подарят таланта си за добра кауза”, на мнение са създателите на помагалото, за които преживяването на потребителя, усещането за креативност и конкурентоспособност при учениците са най-важни.

За да реализира максимално поставените си цели, проектът набира финансиране в сайта Indiegogo. Кампанията е достъпна тук.

http://www.youtube.com/watch?v=Q_uEYTCiGCY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *