Нова книга от авторката на „Малката книжарничка край Сена”

Авторката на хита „Малката книжарничка край Сена” се завръща с нов роман на български! В типичния си стил в „Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула” (ИК „Сиела”) Ребека Рейзин разказва нова топла история, която се развива из парижките улици – история за  любов, ранени сърца и скрити край Айфеловата кула антикварни съкровища.

След успеха на дебютния роман на нашумялата авторка Ребека Рейзин – „Малката книжарничка край Сена”, вниманието ни приковава новата й книга: „Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула”.

Този път Рейзин ни среща с младата, но разочарована от любовта красавица Анук, чието  разбито от долен негодник сърце често й напомня защо се е затворила в себе си, отказвайки да мечтае за щастлива, споделена любов. Затова пък Анук отдава цялото си внимание и обич на своя антикварен магазин, сгушен уютно под прочутата Айфелова кула в Париж. Анук знае историята на всеки предмет, който е придобила, и внимателно проучва хората, които искат да купят някое от безценните й съкровища. На всичкото отгоре тя е патриот и не й се нравят случайно минаващите туристи, които искат да пазаруват от нея. Затова антиквариатът й е забранен за такива хора, тъй като французойката е твърдо решена, че няма да позволи френската история да бъде отнесена и разпиляна по далечни земи.

Един ден обаче животът на Анук се променя безвъзвратно. Не й стига, че кражби на безценни произведения на изкуството я карат да се съмнява в своя близка, пък и внезапно в живота й се поява магнетичният американец Тристан Блек, чиито тайнствено минало и силен интерес към антикварните предмети само объркват Анук допълнително. Едновременно страстно привлечена от него, но и разкъсана от подозрението, че той може да е крадецът, Анук трябва да се научи отново да се доверява и да живее истински. Дали инстинктите й ще я подлъжат, или ще я отведат до правилните отговори?

Тази история за любов, ранени сърца и антикварни съкровища насред Париж ни напомня защо трябва по-често да си позволяваме да обичаме и, докато го правим, да открием щастието.

Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула” е втората книга на Ребека Рейзин от поредицата, посветена на Париж. Освен добре познатия ни роман „Малката книжарничка край Сена”, който поставя началото на серията, в нея срещаме и заглавието „The Little Perfume Shop off the Champs-Élysées”. Встрани от т.нар. парижки истории, Ребека Рейзин е автор и на още няколко романа, както и на текстове, публикувани в антологии и списания.

С добре познатите ни топлина и умение да описва в детайли, пренасяйки ни мигновено на мястото на събитието, Ребека Рейзин бързо стана любимка и на българската публика. Установената още в първата книга линия с множество сърдечни персонажи, които винаги са готови да се притекат на помощ, продължава и в „Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула”, където дори срещаме някои от героите в първата книга. Преводът от английски е на Надя Златкова, а адаптацията на корицата – на Фиделия Косева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *