„Неизлечимият романтик“ – дванайсет истории за обсебваща любов

На 14 декември излиза от печат „Неизлечимият романтик“ – дванайсет изключителни истории за обсебваща любов. Защото… любовта не подбира жертвите си, нали?

 

Неизлечимият романтик“ (превод: Надежда Розова, 280 стр., цена: 18 лв.) съдържа невероятни истории на пациенти на Франк Талис, които са буквално луди от любов: жена, която нищо на света не може да убеди, че зъболекарят й не е тайно влюбен в нея; вдовица, посещавана от духа на мъртвия си съпруг; нощен пазач, обладан от похотлив демон… Любовта не подбира. Всеки търси любов, всеки се влюбва, всеки може да изгуби любовта си и всеки знае нещо за лудата любов. Но когато границата между нормалното и анормалното е премината, навлизаме в минното поле на истински обсебващата любов, която е нещо опасно и разрушително. Облягайки се на последните научни изследвания в областта на биологичните и психологическите механизми на емоционалното привличане и влюбването, Талис ни въвежда с дълбока симпатия в света на болезнено влюбените и ни показва какво става, когато „любовта се обърка“.

 

Роден през 1958 година, Франк Талис е изтъкнат английски писател и клиничен психолог. Преподавал е психология и невронауки, автор е на повече от 30 научни публикации и на 4 научно-популярни труда от областта на психологията: „Да променим ума“, „Скритият ум“, „Болни от любов“ и „Неизлечимият романтик“ – както и на поредица от криминални романи с главен герой детективът-психоаналитик Макс Либерман. По думите на големия британски писател Иън Макюън „Неизлечимият романтик“ е блестяща, омагьосваща книга. В своя великолепен труд  Франк Талис ни води в самото сърце на любовта. Болката и разрушителната сила на обсебващата любов приемат многобройни смайващи форми“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *