НАТФИЗ представя съвременни образци на танцовия театър и пантомимата

“Антихрист-суперзвезда”

 

Веднага след премиерата на „Сън в лятна нощ“ – клас проф. Маргарита Младенова, камерната Сцена 47 на Учебен драматичен театър, ще се изпълни с репетиращите възпитаници на проф. д-р Петя Цветкова в специалност „Театър на движението – Танцов театър“. Танцовият спектакъл на класа – „Нова земя“, в постановка на Ана Митева, ще бъде готов за среща с младата си публика на 9, 10 и 23 март. Задължително е да се отбележи, че учебните сцени на НАТФИЗ са от малкото пространства в София, където професионално се създават и могат да бъдат гледани прекрасни танцови и пантомимни спектакли.

Основана през 1990 г. в НАТФИЗ, специалността „Пантомима“ се развива и обогатява българското сценично пространство със средства и специалисти почти 30 години. Съвременният репертоар на Учебен драматичен театър подържа за любителите на танца и пантомимата спектаклите „Нос“ и „Ориент експрес“. На 22 февруари, 14 и 31 март студентите на проф. д-р Александър Илиев ще представят „Нос“ от Н. В. Гогол, в постановка на знаменития руски професор Андрей Толшин. На 24 февруари, 2 и 15 март същия клас ще представи „Ориент експрес“ в постановка на проф. д-р Александър Илиев. Заповядайте и се запознайте със съвременния танцов театър и пантомима! Обещаваме, че ще се върнете за още.

  

НАТФИЗ С НОВ САЙТ – ПОСЕТЕТЕ ГО!

www. natfiz.bg 

НАТФИЗ ПАРТНЬОР НА СОФИЙСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ ПО ПРОЕКТ „ОПЕРАТА ОТ БЛИЗО“

Софийската опера и балет инициира проект за популяризиране на оперното и балетното изкуство сред образованите млади българи – „Операта отблизо“. В подкрепа на проекта застанаха НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, НМА „Панчо Владигеров“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Руски културен център.

В качеството си на партньор, НАТФИЗ ще бъде домакин на втората среща по проекта. На 20 февруари (вторник) от 12.00 часа, на Сцена 47 на Учебен драматичен театър, лекторите Красимира Филипова – (драматург на Софийска опера и балет) и Валентин Стамов (експерт маркетинг и реклама) ще очакват всички любопитни да се срещнат с изкуството на операта. Красимира Филипова ще разгледа драматургичните конфликти в произведението на Любомир Пипков „Янините девет братя“, а Валентин Стамов, който е и композитор, ще изсвири вариации върху теми от Любомир Пипков. Премиерата на операта „Янините девет братя“ ще се състои на 22 март. Входът за събитията в проекта е свободен! Посещения ще се извършват след предварително записване на имейл: j.grigorova@operasofia.bg.

 

НАТФИЗ Празнува, Да ги поздравим

23.02.2018 г. – доц. МАРИЯ ЙОСИФОВА, дългогодишен преподавател по „Вокално обучение“, 70 години! Академията пожелава здраве и творческо дълголетие след хребета на достойния 70-годишен юбилей!

 

НАТФИЗ In MemoriamДа не ги забравяме

19.02.2018 г. – 2 години без проф. ИЛИЯ ДОБРЕВ, дългогодишен преподавател по „Актьорско майсторство за драматичен театър“.

20.02.2018 г. – 122 години от рождението проф. ГЕОРГИ КОСТОВ ЯНАКИЕВ (ГЕОРГИ КОСТОВ), един от първите преподавател по „Актьорско майсторство за драматичен театър“ и „Режисура за драматичен театър“ в НАТФИЗ.

22.02.2018 г. – 95 години от рождението на проф. ЮЛИЯНА ОГНЯНОВА, режисьор и преподавател по  „Режисура за драматичен театър“, „Режисура за куклен театър“, „Театрална критика“.

24.02.2018 г. – 137 гадини от рождението на проф. НИКОЛАЙ ОСИПОВИЧ МАСАЛИТИНОВ един от първите преподаватели по „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в НАТФИЗ.

 

НАТФИЗ

Игрална програма,

19 – 25 февруари 2018

 

ИЗЛЕЗЕ ИГРАЛНАТА ПРОГРАМА НА УЧЕБНИТЕ СЦЕНИ ЗА МАРТ 2018

Билети за спектаклите на Учебен драматичен театър и Учебен куклен театър на НАТФИЗ, освен на касата (ул. „Г. С. Раковски“ 108А) могат да бъдат закупени и онлайн от http://www.eventim.bg. Само за ученици и студенти, цена на билет – 4 лв.!

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ!

ЧЕРНА ДУПКА –  20 февруари, 19.30 ч., Сцена 47, УДТ

от Горан Стефановски, специалност III АДТ, клас проф. Иван Добчев

В електронното пространство се разпространяват недостоверни снимки за „Черна дупка“ – спектакъл на класа на проф. Иван Добчев. Заглавието излезе с премиера в края на 2017 г., а снимките в електронното пространство са от старо представление на проф. Добчев с друг клас студенти. Приложено изпращаме актуални снимки, чиито автори са Мария Цветкова и Иван Христов. Разчитаме на коректна реакция от страна на всички медии, които се борят срещу недостоверната информация.

АНТИХРИСТ-СУПЕРЗВЕЗДА – 21 февруари, 19.00 ч., Голяма сцена, УДТ

от Миклош Хубай, специалност ІV АДТ, клас проф. Здравко Митков

PAPAS IN MOTION –  21 февруари, 19.30 ч., Сцена 47, УДТ

от Роналд Рудол, специалност III АДТ, клас проф. д-р Атанас Атанасов

ПО ПЪТЯ… – 21 февруари, 19.00 ч., Учебен куклен театър – ул. „Ст. Караджа“ 20

Вечер на класа на проф. Румен Рачев, специалност ІV АКТ

ВХОД СВОБОДЕН!

НОС – 22 февруари, 19.00 ч., Голяма сцена, УДТ

пантомимен спектакъл, специалност ІV ТД – ПМ, клас проф. д-р Александър Илиев

ЗА ЛЮБОВТА И ДРУГИ ДЕМОНИ – 22 февруари, 19.30 ч., Сцена 47, УДТ

от Габриел Гарсия Маркес, специалност ІV АДТ, клас проф. Маргарита Младенова

 

КИНО-ТЕАТЪР „БЪЛГАРАН“ – 24 февруари, 11.30 ч., СТ „АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“, Камерна зала

специалност ІV АКТ,  клас проф. Румен  Рачев

Билети търсете на касата ул. „Стефан Караджа“ № 26.

ОРИЕНТ ЕКСПРЕС –  24 февруари, 19.30 ч., Сцена 47, УДТ

пантомимен спектакъл, специалност ІV ТД – ПМ, клас проф. д-р Александър Илиев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *