МОН стартира обществено допитване за нов закон за училищното образование

Анелия КлисароваОт днес на страницата на Министерство на образованието и науката стартира “Отворен форум за закон за училищното образование”. Общественото допитване  ще се проведе в няколко етапа.

През  първия етап експертите на МОН ще очакват предложения на електронната поща. След обобщаване на мненията на страницата на министерството ще бъдат публикувани  както безспорните, така и все още спорните теми, за да се търси обществено приемливо решение по тях. След следващ етап на допитването отново ще има обобщаване на мненията, като най-консенсусните ще бъдат включени в проекта за нов закон.

„Екипът на Министерството на образованието и науката се надява на масово участие и много мнения и предложения не само по поставените въпроси, но и по други теми, свързани с училищното образование“, заяви министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова на среща с учители в Ивайловград. Тя посочи, че се обсъждат нови правила за издаване на учебниците. Проф. Клисарова е на мнение, че до завършване на основно образование трябва да се учи по един учебник за всеки предмет, а не както досега да се избира между три. Така по думите й ще бъдат спестени средства, които приоритетно да се използват за модернизация и ремонт на училища.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *