Мистериозна пейка във формата на България се появи пред Народния театър в София

Случайните минувачи, които днес са преминали през градинката на Народния театър в София най-вероятно са забелязали там необичайна пейка. Пейката е във формата на България и може да бъде видяна в пространството между театъра и фонтана.

 

Надписите по нея гласят “Има място и за теб”, а самата тя го доказва, побирайки от 6 до 8 души върху себе си.

 

Любопитната изненада е предоставена на софиянци от организаторите на най-големия кариерен форум за българи с опит и образование в чужбина – “Кариера в България. Защо не?” с подкрепата на българската група от анонимни артисти –  Destructive Creation.

 

“Тази година искахме да кажем на всички българи в чужбина “Има място и за теб”, за да знаят, че ако имат желание да се приберат у дома, има много възможности, които ги очакват. Мястото може да бъде както работно, така и място сред всички приятели и познати в България, та дори и място на пейка пред Народния – а такива най-трудно се намират” споделя с усмивка  Юлия Георгиева, един от организаторите на „Кариера в България. Защо не?“.

 

Destructive Creation, които изработиха и поставиха пейката по случай десетото издание на форума споделиха, че харесват пейката, както идеята и мотото на форума – Има място и за теб.

 

На 5 септември 2017 г. ще се състои десетото юбилейно издание на форум „Кариера в България. Защо не?“, което ще предложи среща с представители на над 100 компании в България, семинарна програма с разнообразни лектори с опит в чужбина, които са избрали да се реализират у нас, кариерни консултации и много възможности за обмяна на опит, контакти и идеи.

 

Кариерният форум е специализиран за българи, които са учили или работили в чужбина и се организира от  сдружение “Тук-Там” и фондация “Идентичност за България”. През годините форумът е посещаван от близо 10 000 души, а компаниите изложители надминават 400.

 

Всички, които са се върнали в България след дълъг престой в чужбина или пък само обмислят завръщане и искат да научат повече за пазара в България, могат да посетят форума. Участието им е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация.