Менторската програма за ученици ABLE Mentor стартира за втора поредна година

_DSC1676B 100Вторият сезон на менторската програма ABLE Mentor започва в началото на ноември. И през тази учебна година програмата за индивидуално менторство ABLE Mentor ще стартира в София.

Целта на програмата е да изгради мрежа от млади професионалисти, готови да споделят опита си с ученици от 10 и 11 клас. Всеки ученик получава ментор с опит и познания в сферата, от която ученикът се интересува. В рамките на 4 месеца те работят заедно по проект, избран от ученика. Проектът може да е бизнес идея, социален или пък за личностно развитие.

Екипът на ABLE Mentor вече има над 20 активни членове, които се грижат за това, комуникацията между ментори и ученици да върви гладко и им осигуряват необходимите ресурси и контакти, както и организират събитията от програмата.

Всеки желаещ да се включи в програмата (като ментор или като ученик) трябва да се регистрира на www.ablementor.bg до 4 октомври. Менторите трябва да изпратят своя автобиография на имейл mentors@ablementor.bg, а учениците – есе не тема “Какво искам да подобря/постигна/развия и как” в размер от 150 – 300 думи – на имейл students@ablementor.bg.

През миналия сезон на програмата ABLE Mentor 37 екипа завършиха успешно програмата. Сред тях бяха бизнес план за верига хотели, мобилно приложение, списание, флашмоб и много други. Програмата е инициатива на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE).

Екипът на ABLE Mentor се стреми програмата да излезе и извън София, и то още през този учебен срок. В полезрението на организаторите в момента са Русе, Стара Загора, Пловдив, Казанлък и Бургас. През септември ще стартира и ABLE Mentor Alumni Network, чиято цел е да изгради мрежа завършилите досега програмата ментори и ученици.

Повече информация за програмата и асоциацията са достъпни тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *