Любомир Янчев, “Наука против скука”

IMG_9651_passport_square_under700KB18-годишният програмист Любомир Янчев е създател на автономния домашен асистент „Мелиса”, който може изцяло да поеме управлението на един дом или офис, както и да учи в движение, какви са навиците на обитателите.

Освен, че е пример за българските ученици, Любомир хвърля усилия в различни инициативи за позитивна промяна в образованието и провокиране интереса на младите хора към науката.

Той участва в сдружение “Обединени идеи за България“, където се посвещава на каузата за популяризиране на природните и приложните науки сред младежта. Инициира поредица от неформални лекции за ученици в сферата на природните науки под мотото “Наука против скука”. Целта на проявите е да бъде провокиран интересът на младите хора чрез по-разчупен, интригуващ и забавен начин на преподаване.

В плановете на Любомир Янчев е и създаването на социална мрежа за ученици и социално отговорни учени, където младите да могат да получават и обменят информация за дадена тема чрез кръжоци, лаборатории, състезания и други прояви.

Всички участници в класацията “Новатори в образованието” можете да видите ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *