Литературен клуб „LAZARUS“ обявява конкурс за хорър разкази за младежи

 

 

Ние от клуб LAZARUS търсим бъдещите родни таланти в литературата на ужаса. Защото не е достатъчно един автор единствено да се развива постоянно като творец – той носи в себе си и дълг, и отговорност. Отговорност към писаното слово и дълг към бъдещите поколения, които ще го наследят и ще тръгнат по същия творчески път.

Затова: обявяваме конкурс за разказ до 2000 думи, чиито участници да са на възраст между 13 и 19 навършени години към датата на обявяване на конкурса. Време за провеждане на конкурса – между 24 май и 1 октомври 2020 г. Разказите не трябва да са публикувани никъде досега, под никаква форма и да не са печелили награди в други конкурси.

Формат на файловете на изпратените разкази: .doc, .docx, .rtf; шрифт: Times New Roman, Arial, Calibri; размер на шрифта 12. Допускат се до 2 разказа от участник, като евентуално ще се спрем на един от тях.

Награди:
– книги на членове на клуб LAZARUS;

– четене на отличените произведения от конкурса на Хелоуинско литературно четене в София;

– публикуване на сборник с отличените произведения, като всеки участник ще получи безплатни бройки от въпросното издание.

Изпращайте разказите си като прикачени файлове на имейл clublazarus@mail.bg, заедно с ваша кратка биография в свободен стил.

 

Повече информация за клуба и инициативата ще откриете тук: http://horror-bg.com/klub-lazarus-obiaviava-konkurs-za-horror-razkaz-za-mladezhi/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *