Летният лагер в Казан е низ от вълнуващи моменти, предизвикателства и силни емоции

13940987_10202174902051350_1863201853_n226 от най-добрите студенти от цял свят се състезаваха в летния лагер на Руската Президентска Академия – RANEPA Summer Campus. Тази година в съревнованието се включиха трима българи, сред които е студентът по право Боян Петров. Той сподели пред образователния сайт Uchi.bg как е постигнал този успех и разказа с какви впечатления са връща от състезанието.

Въпрос: Ти си един от тримата българи, участвали в RANEPA Summer Campus. Как постигна този успех?

Въпрос: Вярвам, че всеки млад човек трябва да се интересува от света, който го заобикаля, и да не спира да търси – да търси себе си, своето място в света, начин да се реализира, да бъде сред най-добрите и да допринесе по някакъв начин за средата, в която живее. Видях в Летния кампус на Руската Президентска Академия възможност да науча нещо повече, да развия своите качества, да се срещна с други активни млади хора, с които да създам контакти за в бъдеще, както и да се докосна до нова за мен култура. Това ме мотивира да дам всичко от себе си в процеса на кандидатстване и да докажа на представителите на Академията, че именно аз заслужавам да бъда сред най-добрите руски студенти. Упоритост и постоянство ми помогнаха да се преборя за едно от 220-те места сред 7000 кандидатури и да замина със самочувствие за Русия, където очаквах да срещна млади хора с идеи, визия за бъдещето и амбиции за развитие.

Летен кампус

Въпрос: В какви проекти участва в рамките на кампуса?

Отговор: Летният кампус на Руската Президентска Академия е една уникална възможност да се съчетае усвояването на нови знания с практическото им приложение. По време на участието си имах възможност да се включа в решаването на казуси, близки до тези, които днешните decision maker-и решават, оформяйки бъдещето на световната политическа сцена, както и на водещите корпоративни гиганти. Заедно с това успях да спечеля доверието на своите съотборници и да бъда един от спийкърите, представящи отбора ни на финалната презентация пред всички членове на кампуса и неговото ръководство. Междувременно посещавах и вземах участие в лекциите на поканените от Руската Президентска Академия лектори, успешни бизнесмени и политици, като например активното ми участие в лекцията на Игор Носов, генерален директор на Innopolis special economic zone, ми донесе една от двете награди, които г-н Носов бе подготвил за студенти, направили силно впечатление по време на дискусията с него.

Летен кампус

Въпрос: Кои от личностите, с които се срещна, ти направиха най-силно впечатление?

Отговор: Истина е, че имахме невероятния шанс да се срещнем със световно известни лектори и ключови имена в различни сфери, които споделиха изключително полезна информация с нас и със своите лекции ни показаха на практика как трябва да се държи човек, който говори пред публика. Аз лично бях впечатлен от Сам Потоликио, професор от университета в Джорджтаун, носител на наградата “K. Patricia Cross Award“ от Американската асоциация на колежите и университетите в САЩ. Г-н Потоликио, дори и след своя панел в програмата на кампуса, продължи да споделя добри практики и да ни подготвя за момента, в който ние трябваше да се изправим пред тази не толкова лесна публика. Разбира се не по-малко бях впечатлен от представителите на Руската Президентска Академия, Президента на Боинг за Русия, официалните гости и т.н.летен кампус

Въпрос: Кой момент от състезанието беше най-вълнуващ за теб?

Отговор: Летният лагер на Президентската академия е низ от вълнуващи моменти, предизвикателства и силни емоции, които те грабват от ден първи и не те оставят да си отдъхнеш до последното “Довиждане” на гарата в Москва, затова определено е трудно да кажа кой е най-вълнуващият за мен момент. Все пак едно от най-големите предизвикателства може би беше първото излизане на сцената на кампуса, пред погледа на ректора на Академията, ръководителите на Кампуса, организаторите и всички участници. Моята роля бе да представя отбора си като най-добрия, вдъхващ респект у другите участници, вдъхновяващ и готов да спечели екип. Щастлив съм да споделя, че отзивите от тази сценична изява бяха много добри, получи се много силно присъствие на сцената и до края на събитието продължавахме да получаваме поздравления за добрата си работа.

Вижте още: Етиен Янев: На RANEPA Summer Campus всички са победители

За Боян Петров

Боян Петров е студент в Специалност “Право” на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Имал е възможността да бъда част от Администрацията на Президента на Република България, Представителството на Европейската комисия в България, както и да бъде liaison officer на срещи на високо равнище, асистирайки на високопоставени лица от европейската политическа сцена. Участвал е активно в инциативите на Европейската комисия и Европейския парламент в България и обича работата с активни млади хора от различни сфери.

Повече информация за летния кампус е достъпна в прикаченото видео:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *