Княжевци ще правят кукли тази събота

OLYMPUS DIGITAL CAMERAОсмата Кварталница за кукли тази събота, 27 септември, ще посрещне жители и гости на кв. Княжево в местното читалище „Братя Миладинови-1917“ (бул. „Цар Борис III“ №375) от 11 часа. В продължение на 2 часа любителите на творческите занимания заедно ще могат да изработват кукли от плат, като ги украсяват и им създават дрехи съобразно собствените си естетически предпочитания и виждания.

Не се изискват специфични знания или владеенето на някакви техники – смисълът е да работят заедно и да си помагат с идеи, както и с кой каквито умения за шев и кройка притежава. Резултатът ще бъде още десетки уникални кукли, които, заедно с вече направените в предишните работилници на Фондация СМАРТ-клон София, първоначално ще украсят няколко неприветливи места из столицата, за да създадат усещането за красота и уют там, а впоследствие ще си намерят стопани, които да усмихват и да им напомнят, че красотата е в дори най-мъничките неща около нас. Достатъчно е само да отворим очите си и да я видим, да отворим сърцата си и да я приемем.

Както всеки път, така и сега участниците ще имат на разположение богата колекция от платове с разнообразни десени, конци, копчета, мъниста, ленти и др., с които да ушият каквито фантазията им подскаже дрехи на куклите, както и прежди за косите и всякакви джунджурийки за аксесоари. Те са осигурени от организаторите от Фондация СМАРТ-клон София благодарение на финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ на Столична община за 2014 г.

В очаквано студения и дъждовен съботен ден Кварталница за кукли е един добър вариант да бъдем с любимите си хора, правейки нещо красиво заедно и припомняйки си удоволствието и удовлетворението да споделим създаденото от нас с другите.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *