Книга за Крепостите в България спечели две награди

Туристическият пътеводител на издателство TRAVEL BOOKS – „Фото пътеводител на Крепости и антични градове в България“ е носител на две престижни награди. Едната от тях е “Най-интересно туристическо издание за 2016 г.” в конкурса “Read&Travel” на XIV Междуародното туристическо изложние “Културен туризъм”, състояло се във Велико Търново през април месец тази година.

Другата награда е  „Иновация на 2016 г.“, връчена от Министерството на туризма за разработеното от издателството мобилно приложение. Чрез него читателите могат да гледат видеа от обектите, след като сканират определени снимки от книгата с мобилното си устройство.

Туристическият пътеводител представя 77 забележителни крепости и останки от антични градове в цяла България. Представени с резюмиран исторически текст и впечатляващи,над 560 на брой снимки, културно историческите паметници ще Ви отведат в епохите на Античността и Средновековието. Книгата ще Ви разкрие уникални дестинации, реновирани и облагородени крепости, открити музеи и спиращи дъха панорамни гледки.

Към фото пътеводителя е добавена специално изработена, уникална туристическа карта, съдържаща кратко упътване за забележителностите и снимка. Картата включва всичките 77 обекта от книгата, както и още 22 допълнителни крепости в цяла България. За по-лесно намиране с GPS и смартфон е добавен QR код към всеки обект, който съдържа данните на географските координати и прави зареждането им и навигирането до обекта бързо и лесно.

Книгата се радва на голяма популярност и страхотни отзиви, които могат да се видят и във фейсбук страницата на книгата, която има над 17 хил. последователя – https://www.facebook.com/kreposti.bg/

От издателството информираха, че първият тираж от книгата се е изчерпал изключително бързо, а вторият вече също е към привършване.

Повече за изданието може да видите и на сайта на издателството  – http://travelbooks.bg/kreposti/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *