Клубът по предприемачество Start It Smart се ребрандира

Start It Smart (on light - cut)Ребрандирането на клуба по предприемачество Start It Smart бе обявено на финала на състезанието за иновативни бизнес идеи 3Challenge – Grow, което се състоя в ексклузивен кръг тази събота. Ново начало, нови проекти, нова структура са основните причини за ребрандинг на организацията.

Символиката на новия бранд започва от Play – бутона, който визуализира началото, старта (Start-a), а в превод означава „игра“ – точно каквото до голяма степен е и бизнеса, и неговото създаване.
Използваната grid система е един от основните подходи на дизайнерите по света в днешно време.

В новия бранд на  Start It Smart не присъства прекалено строгият черен цвят. Клубът промени брандинга си с идеята той да олицетворява активност, енергичност и действие, също като членуващите в него ентусиазирани и енергични предприемачи.

Основните използвани цветове са синьо-лилавото като бизнеса и неговата сериозност и ярко зеленото, което е едно приятно „намигване“ и „заигравка“ с околните. В комбинация цветовете създават идеалния баланс между бизнеса и играта вътре в него.

Освен цветовото представяне, бранд идентичността на клуба използва като изразно средство и текстура, която съдържа в себе си екологичност и се доближава до природата и нейната естественост и непринуденост.

Брандингът на Start It Smart е реализиран от младия талантлив дизайнер Филип Бояджиев. Той е бакалавър по рекламен дизайн и председател на Студентския съвет на Националната Художествена академия в продължение на 4 години. Има богат опит в организирането на културни събития. Участва в организацията на 4-те най-големи културни фестивала в България – Sofia Design Week, Sofia Dance Week, Sofia Architecture Week и Sofia Contemporary. Той е и най-новото попълнение към екипа на Start It Smart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *