Как да си направим сайт за спортни прогнози ?

web-designРешихме да напишем това кратко ръководство за тези от Вас, който искат да си направят свой собствен сайт за спортни прогнози – било то за футболни прогнози, баскетболни, хокейни т.н прогнози.

Ще разгледаме няколко варианта, с който можете да започнете дори да нямате почти никакви технически познания. Не е необходимо да знаете какъвто и да е език за програмиране или да учите такъв. Разбира, се ако знаете или сте решили да научите някой от многобройните езици това ще Ви е само от полза.

Кой са най-лесно достъпните решения?

Най-лесно и напълно безплатно, можете да си създаде собствен блог за футболни прогнози в платформата на Google – http://blogger.com/ или друга много популярна платформа за блог – тази на wordpress.com. Както вече, споменахме, основното предимство на тези платформи е, че са напълно безплатни. Какви обаче са недостатъците ?

Ще обърнем внимание, основно на един основен недостатък. Основното е, че трябва да се съобразите с общите условия и на двете платформи и цялото съдържание се хоства при тях – т.е зависими сте от тях. Дори и да спазвате всички техни правила, винаги съществува риск да ви закрият блога, поради не до там ясни причини. След като веднъж това, се случи, шансът да Ви бъде възстановен достъпа до блога, клони към нула.

Ще получавате автоматични отговори на писмата Ви и докато wordpress.com оставя гратисен период да свалите вече наличното съдържание, то услугата на Google няма тази възможност. Така рискувате, вашият дългогодишен труд да отиде на празно.

Собствен сайт – това е по-разумният и сигурен начин ако сте решили да имате собствено поле за изява. Разбира се, за разлика от предходния вариант, този е свързан в разходи и необходимост от прочитането на допълнителна литература, при необходимост.

От какво ще имате нужда ?

Първото, нещо което трябва да решите, е как ще се казва Вашият сайт и да му намерите подходящ домейн. Ще си позволим да напишем, какво точно означава термина домейн (domain name) ? Накратко това е Вашето уникално име, което сочи към определена страница. Популярните домейн имена примерно са google.bg, facebook.com и т.н. След като вече сте избрали вашето име, трябва да си регистрирате домейн, който е свободен – ако сте сетили за някое хубаво и кратко име трябва да проверите, дали някой вече не се сетил преди Вас – т.е регистрирал е този домейн.

Коя е следващата стъпка?

Имате вече домейн, сега идва ред да създадете и физически вашият сайт. За целта трябва той „хоства“ някъде. За целта трябва да си изберете хостинг доставчик, разбира се има и вариант и Вие сами да хоствате страницата, но се предполага, че тази статия е ориентирана към хората, който нямат тези познания.

Стъпка преди финалът

Закупили сте вече домейн и хостинг, но все още нямате работещ сайт. За целта трябва, да си създадете такъв. Вариантите тук, за много, да не кажем безкрайно много. Ние Ви препоръчваме да започнете със системата wordpress. Почти всички хостинг компании имат готово решение, с което се инсталира, а дори и да няма има достатъчно информация на български как да го направите. И пак не се справите, винаги можете да помолите хостинг компанията за помощ.

След като направите и това – Вие вече ще разполагате със собствен сайт. Разбира се, ще трябва да добавите и информация на него. Можете примерно да напишете ревю за един от най-добрите букмейкъри в България – efbet , стратегии и друго което считате, че ще бъде полезно.

Колко ще ви струва?

Домейн – 20 – 80 лв/ годишно .
Хостинг – 50- 150 лв годишно.
Вашият труд – от Х до ХХХХ лв/годишно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *