Как да почистите матрака у дома от урина и други замърсявания

С малко кученце в къщи инцидентите, свързани с напикаване на леглото съвсем не са рядко срещани. Особено когато става въпрос за току що взето куче-бебе, което все още не може да излиза навън, заради липсата на ваксини и няма хигиенни навици. Това се случи и с мен, когато взех любимото си кученце само на 40 дни. Трябва да кажа, че въпреки неприятните случки, никога не съм й посягала, което е изключително важно при създаване на отношенията между собственик и домашен любимец, които определено не трябва да са изградени върху страх и болка.

И така, ако се питате как да почистите урина от матрак, за проблема ви има решение. За щастие живеем в двадесет и първи век и на пазара съществува богата гама почистващи препарати, създадени специално за подобни случаи. Разбира се те могат да бъдат подходящи и за петна от урина, оставени от малкото ви дете, или възрастния роднина, който живее у вас. За да изберете подходящия продукт, трябва внимателно да прочетете етикета на шишето, а след това да следвате посочените в него инструкции за почистване. Винаги го тествайте предварително на малка площ, за да избегнете евентуално повреждане на тъканта.

Ако резултатът е задоволителен, можете да пристъпите към следващите прости стъпки:

Първо запомнете едно важно правила – използвайте суха кърпа, за да попиете течността, а след това поръсете мястото със сода за хляб, като избягвате търкане, за да не се разнесе петното. Ако нямате нещо против острата миризма, която се появява в последствие, можете да използвате разтвор от оцет и топла вода, който да наложите с кърпа върху петното за няколко минути, а след това да продължите с отстраняването му с прах за пране. Ако сте се доверили на почистващ препарат за петна, следвайте внимателно инструкцията върху етикета, поставете предпазни домакински ръкавици и старателно проветрете помещението след операцията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *