Как да помогнем на детето си да изберем подарък за братче/сестриче?

Чудесен начин да възпитате у детето си щедрост е като го научите да избира подаръци за своите братя и/или сестри. Коледа е чудесен пример за празник, в който отваряме сърцата си за доброто, за вярата и надеждата в бъдещето. Затова използвайте момента и с помощта на тези полезни съвети научете детето си колко е важно да дава.

От дете за дете – Съвети при избора на коледни подаръци:

1. Научете детето си да се поставя „в обувките на другото“ и да се пита: „Какво бих желал/а да получа за Коледа?“Най-лесният начин е да бъдат записани на лист хартия нещата, които идват в ума като отговори на този въпрос. Това полезно упражнение с поставяне в главата на другия всъщност учи децата от малки да бъдат състрадателни, да са емпати.

2. Задължително определете лимит при избора на коледен подарък.
Съобразяването с бюджет в комбинация с чистия акт на щедрост е висша форма на мъдрост, която колкото по-рано бъде усвоена, толкова повече облаги ще носи на човека.

3. Вдъхновете децата си да бъдат креативни.
Едни от най-хубавите подаръци са тези, които децата правят сами. Понякога е много трудоемко и отнема дълго време, но крайният резултат и удовлетворението са достатъчна награда. А щастието е очите на получателя, е незаменимо.

4. Научете децата, че освен да дават, трябва да умеят да оценяват полученото.
Понякога това, което искаме, не идва при нас. Децата са много искрени и честни и понякога това наранява околните. Научете ги да са благодарни на това, което получават, дори ако то се различава от желанието им. Защото подаръкът е дар от сърце, поднесен с много любов и грижа!

Актът на даряване е нещо, което ни прави по-добри хора и осмисля живота ни. Дарът е нещо, което радва даряващия, но и получателя. Научете вашето дете да дарява щастие, за да бъде добър човек и пълноценна личност. Ако се чудите какви подаръци да избере за своите братя и/или сестри, вдъхновете се от специално подбраните предложения в блога на детски магазин „Комсед“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *