Как да изберем най-добрата фирма за ремонт у дома?

Проектът за ремонт на дома може да бъде много стресиращ. Направете го по-малко плашещ, като изберете внимателно фирмата или майсторът, които ще го извършат. Ключът към успеха е да проверите всичко, преди да се разделите с парите си.

 

Стъпка 1

Проверете с приятели, които са свършили подобна работа на тази, която планирате. Вижте колко са доволни от фирмата, която са ползвали. Една много добра възможност е да потърсите в интернет сайта MaistorPlus.com по търсените от вас изрази като майстор София или др.

 

Стъпка 2

Преди дори да започнете да контактвате изпълнителите, проверете за препоръки и ревюта. Вижте дали има неудовлетворени жалби срещу определен изпълнител. Изберете такъв, който няма регистрирани жалби, или такива, при които проблемът е разрешен в полза на потребителя.

 

Стъпка 3

Свържете се с изпълнителите и получете оферти. Не забравяйте да дадете детайлите на заданието по същия начин на всеки изпълнител, така че няма да сравнявате “ябълки и портокали”. Получете портфолио от задания, които са наскоро завършени от изпълнителите, подобни на вашите.

 

Стъпка 4

Изберете най-добрата оферта. Най-добрата оферта не винаги е най-евтината, тъй като качеството на материалите може да се различава. Разглеждайте внимателно предложенията.

 

Стъпка 5

Вижте препоръките, дадени по адрес на избрания от вас изпълнител. Вижте колко са доволни клиентите от работата. Ако има сериозни оплаквания, помислете за “втората най-добра оферта”.

 

Стъпка 6

Уверете се, че изпълнителят, който сте избрали, е лицензиран.

 

Стъпка 7

Прочетете внимателно договора. Бъдете сигурни се, че фирмата има застраховка за отговорност. Задавайте въпроси за всичко, което не разбирате и не се притеснявайте да поискате промени в договора. Вие сте клиентът.

 

Стъпка 8

Вземете застрахователен сертификат, изготвен на ваше име. Не се страхувайте да поискате гаранция.

 

Стъпка 9

Проверете дали фирмата има необходимите разрешителни, особено ако ще се копае.

 

Стъпка 10

След като сте доволни от договора, подпишете го и платете депозита по банков път. Ако решите да дадете сумата в брой, не забравяйте да получите разписка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *