Какво е Macbook

Вероятно сте чували думата “Macbook”, но е възможно да не знаете какво означава и да не я свързвате с нищо конкретно. По-долу ще се опитаме да Ви запознаем със стоящото зад тази дума устройство и с неговите разновидности. Ще разберем какво го отличава от останалите съвременни решения и предимствата на използваната в него операционна система.

 

Какво е Macbook

Така всъщност се казва линията от преносими компютри на компанията Apple. В нея влизат различни разновидности, но за тях ще стане дума малко по-долу в статията ни. Днешните решения на компанията от Купертино са изключително елегантни, тънки и минималистични, а логото във вид на отхапана ябълка ги прави още по-разпознаваеми и желани. Акцентът в този тип ноутбуци освен красивия дизайн е и върху качеството на използваните материали.

 

Изработват се от поликарбонат, чието свойство е изключителната му гъвкавост, трудна чупливост и отлична външност. Той е лесен за обработка и е значително дълготраен. Така всъщност, днешните решения предлагат в допълнение и невероятно удобство по време на употреба и достатъчна производителност за работни и домашни условия. 

 

Macbook решенията обаче не изостават и в технологично отношение. Осигуряват възможности за употреба както у дома, така и на работа, невероятно леки са, за да са комфортни при пренасяне и могат да предложат дълга автономност – до 9-10 часа. За да научите повече или да закупите Macbook лаптопи от Restore, щракнете просто на линка и ще бъдете пренасочени към съответната категория на онлайн магазина.

 

Какви видове модели има

Към момента, те са съставени от няколко разновидности, всяка отличаваща се със свои особености:

  • MacBook Air – това е сред най-евтините преносими компютри на ябълковата компания. Негова отличителна черта е продължителната му автономност от цели 12 часа с едно презареждане на батерията;
  • MacBook Retina – по скоро той е насочен към дамите, защото е изключително лек и се предлага в нежни цветове, като розовото. Неговата външност наподобява бижу и е изключително модерен и стилен. Екранът му се отличава с повишена разделителна способност и отлични ъгли на видимост по хоризонтала и вертикала;
  • MacBook Pro – решението за професионалистите. Тези лаптопи се нареждат сред най-производителните предложения от марката. При него е наблегнато върху удобството при работа, чрез по-голям трекпад, клавиатура със системата “Пеперуда” и сензора за пръстови отпечатъци Touch ID за повишена сигурност.

 

Всеки от тях може да има отделни разновидности, предлагащи се в различни цветове и размери, така че максимално да се покрият различните потребителски нужди.

 

Какви са основните предимства на операционната система

OS за лаптопи на компанията от Купертино се казва Mac OS X. Тя е фирмена разработка и в нея предимно е акцентирано върху лекотата и простотата по време на работа. Тя е втората по популярност в света, след Windows на Microsoft и останалите операционни системи. Въпреки това, може да се каже, че по надеждност и стабилност на работа, ябълковата OS е доста по-добра от съперника си. Това се дължи на съвместимостта на софтуера с фирмения хардуер и отличната синхронизация в работата помежду им. 

 

Тук не можете да станете свидетели на сривове в OS, ефекта “син екран” и т.н. Системата работи отлично в режим на многозадачност и има удобен интерфейс, обикновено състоящ се в една малка прозрачна лента с икони. Тя е поставена в долната част на десктоп-а. Отгоре също има една тънка лента с менюта, осигуряваща достъп до различни опции. Като цяло, ако сте свикнали на Уиндоус, ще Ви е нужно малко време да привикнете към Mac OS X, но след това ще изпитвате истинско удоволствие от работата с него.

 

Откъм ниво на защита и сигурност, тази OS също значително изпреварва конкурента си Windows. Тя е с многостепенно криптиране на данните и е разделена на две групи: системна и потребителска. Точно за това, вирусите не могат да функционират в подобна среда, защото не достигат до системната част на операционната система. Този фирмен софтуер може да бъде срещнат само в ябълковите десктоп и преносими компютри, докато Уиндоус е възможен за инсталиране на всички останали предложения.

 

Къде можем да го открием на изгодна цена

В онлайн магазина Restore.bg са достъпни всички от описаните по-горе модели Макбук лаптопи на Епъл и се предлагат на значително по-достъпни цени. Това, че са по-евтини обаче не ги прави по-некачествени. Всичко се дължи на факта, че достъпните при нас решения са използвани за демонстрационна техника – за възпроизвеждане на рекламни материали. Те са напълно функционални и в отлично визуално състояние, а също се предлагат и с гаранция от цели две години.

 

Всеки един от тях е изпробван за нормална работоспособност, преди да бъде изложен за продажба, имате също 14 дни право на връщане, така че няма от какво да се притеснявате. Ако се нуждаете от съдействие на професионалист по време на избора на модел или при оформянето на поръчката, свържете се с нашите експерти и те ще Ви помогнат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *