Какви плочки да изберем за банята

Банята е най-използваното помещение в дома, от всеки в семейството. Именно по тази причина за нея е много важен изборът на плочки. Едни хубави плочки подчертават цялостния вид на банята, а също така и хубавите мебели и останали принадлежности. А това е от значение за вашето настроение през целия ден. Каква точно баня да изберете – модерна или ретро, тъмна или светла. Сега ще ви предложим различен подход как да изберете керамични плочки за баня в различен стил.

Светлите плочки и как да ги изберем? Една светла баня винаги изглежда по-голяма на размери визуално. А и създава усещане за свежест и за чистота. Белите плочки в банята и светлата вана и мивка с хромиран смесител, например, правят атмосферата свежа. Но ако искате банята ви да не изглежда толкова стерилна, просто изберете жълтеникави или бежови тонове. Те променят усещането за топлина и уют.

Тъмните плочки и как да ги изберем? Такива плочки са подходящи, ако искате на преден план да излезе новата санитария и новите мебели в банята. Точно тъмният цвят ще направи това най-добре. Ако плочките, които изберете са доста тъмни, дори в много малка баня, тя няма да изглежда толкова тясна. Ще има мистериозно излъчване. В баня с тъмни плочки сложете повече лед осветление. Така ефектът ще е още по-голям.

Плочки в меки тонове и как да ги изберем? Ако искате по-спокоен интериор в банята, по-добре не слагайте много ярки цветове. Така че спокойно може да избирате сини и зелени плочки, а към тях да прибавите други цветове, като кафяво, сиво или тъмно зелено.

Плочки с наситени цветове и как да ги изберем? Ако искате банята ви да е пълна с енергия, тогава се насочите към плочки с богати цветове, с най-различни разцветки. Като например оранжеви портокали, синьо небе, някаква растителност или други естествени неща. Хубаво ще е, ако плочките създават добро настроение за целия ден, нали? Сложете по-семпли мебели, ако сте решили интериорът на банята да е в много цветове.

Източник: https://www.keramo-bg.com/blog-section

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *