Йоана Буковска-Давидова среща децата в “Музейко” с римски гладиатори

Месец юни, посветен на игрите, Музейко ще изпрати в особено приятната компания на Йоана Буковска-Давидова. Тази събота Йоана ще разкаже на децата легендата за гладиаторите Приск и Вер, които – изтощени до смърт след дълга битка на древната арена – решават да спрат боя и да свалят мечовете пред краката си в знак на уважение един към друг. Това се случило при откриването на прочутия римски Колизеум преди почти две хиляди години! С времето Амфитеатърът на Флавиите, както още е известна древната арена, се превръща в символ на Вечния град и може би най-популярната негова атракция. Всеки голям стадион в света е изграден по подобие на Колизеума. А импeрaтор Тит, при чието управление той е открит със 100-дневни тържества, решава да пощади гладиаторите Приск и Вер и им подарява живота.

 

В подземния етаж на Музейко, посветен на праисторията и археологията, една от най-харесваните млади актриси в съвременния български театър и героиня в най-успешните телевизионни сериали – Йоана Буковска-Давидова – ще върне времето назад към Римската древност и гладиаторските боеве. На многознайковците Йоана ще разкаже и забележителната история на тракиеца Спартак, който също бил професионален гладиатор.

 

Йоана Буковска-Давидова, майка на момиче и момче близнаци, актриса и застъпник на различни каузи за по-добър живот, ще посети Детския научен център като Музейковец за един ден. Доброволческата инициатива се провежда всеки месец, благодарение на което децата в Музейко имат радостта да се срещнат с любими свои знаменитости и да научат повече в разговор с тях.

 

През юли в Музейко продължава Умната ваканция, разработена от учени и педагози за деца между 7 и 11 години. Щурата и безкрайно любопитна лятна ваканционна програма се радва на голям интерес и включва множество научни работилници, творчески ателиета, спортни дейности и игри на открито. Изборът е между три модула: целодневна ваканция на български език, полудневна ваканция на български език и полудневна ваканция на английски език. За допълнителна информация: muzeiko.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *