Индустриален вид на банята

Първото нещо, за което се сещаме, когато споменем думата баня – е водата. След това използваните неща като душ, мивка, вана, душ кабина, плочки и т.н. Но нека си представим една по-различна баня. Как бихте реагирали, ако майсторът ви предложи вместо плочки – тухли във вашата баня? Не реагирайте прибързано и с негативно отношение към това предложение. А прочетете статията докрай.

Тухлите не са обичайният интериор за една баня. Но те напоследък се налагат все повече в обзавеждането на тази част от дома ни. Наистина променят облика към индустриален и честно казано – изглеждат добре. Ако си мислите, че това е старомодно – не се притеснявайте! Защото последните трендове в модата за баня са именно в индустриален стил. Той възниква преди няколко десетилетия, когато се появяват първите фабрики. Когато някои хора превръщат изоставени ферми в свой дом. В наши дни този стил може да преобрази дома ни много.

Всякакви решения ни предлагат дизайнерите за баня. Като започнем от облицоване с тухли на цялата баня, баня със стени от тухли или баня с тухли в различни цветове. Таванът също не е пропуснат. Акцентът пада върху груби и недовършени детайли в интериора. Освен това върху тухлите спокойно можете да рисувате или да сложите някакви картини, шкафчета за баня, снимки, рафтове, огледала и т.н. В зависимост от вашето въображение, можете да добавяте всякакви цветове и да ги променяте според сезона. Много добре се получават, когато са съчетани с дървен под или паркет. Не се колебайте да експериментирате и да сложите пътеки или килими върху пода. По този начин можете да променяте интериорът според вашите настроения.

Един интериор от тухли в банята може да бъде доста функционален. Той няма да мине без големи огледала или полилеи в индустриален стил. А плочки с имитация на бетон е друга подходяща идея за банята. За да засилите ефекта, сложете някакво живо цвете в банята – бамбук, бонсай или друго.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *