Изложение  „Стажове 2019“  в Технически университет-София  

 

На 16-ти април 2019 год. за осма поредна година в Технически университет-София ще се проведе изложението на работодатели – „Стажове“. Откриването на събитието е от 10:00 ч. във фоайето на Учебен блок 12 на университета. Официални гости ще бъдат  Васил Велев – председател на Съвета на настоятелите на ТУ-София и председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Кирил Домусчиев – член на Съвета на настоятелите на ТУ-София и председател на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Иван Михайлов – член на Съвета на настоятелите на ТУ-София и управител на Вистеон България.

136 на брой са работодателите, които ще се срещнат със студенти на ТУ- София, разположени на щандове в учебни корпуси 1, 2 и 12.

Всички представители на бизнеса ще имат възможност за директен контакт със студентите и ще представят информация за своята дейност, свободни стажантски позиции и стипендиантки програми. Чрез изложението „Стажове“ студентите получават възможности за нови контакти, натрупват увереност при представянето си и правят първи стъпки в своята кариера.

„Стажове“ е най-мащабното университетско събитие от този вид в страната, в рамките на което бизнесът се запознава отблизо със своите бъдещи експерти, които се обучават в най-големия технически университет, висшето училище с най-висока институционална акредитация в България – 9,56. Съгласно Рейтинговата система на българските  университети ТУ-София за поредна година заема първо място в шест най-престижни професионални направления: „Машинно инженерство“, „Електротехника, електроника и автоматика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Енергетика“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“ и „Общо инженерство“ и подготвя висококвалифицирани кадри за нуждите на пазара на труда.

Изложението „Стажове“ ще се проведе на 17-ти април в Технически университет-София, филиал Пловдив и във „Факултет и колеж“- Сливен.

Организатор на изложението е Център „Кариера и възпитаници (алумни)“ на ТУ-София

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *