Изграждането на четири нови детски градини в София остана извън Бюджет 2019

Отложи се строежа на четири нови общински детски заведения на територията на гр. София. Това стана ясно на провелото се днес заседание на комисия по „Образование, култура, наука и културно многообразие” на Столичния общински съвет.

Става въпрос за разширения на градини с готови проекти и дори извадени разрешения за строеж, намиращи се в едни от най-натоварените райони – Витоша, Красно село и Възраждане. Не сме съгласни да се бави строителството им при положение, че има такъв сериозен недостиг” – заявиха от Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.

От Столична община олясниха решението си с мотивите, че за да включат още детски градини за строителство, трябва да извадят други такива, защото няма пари. Представителите на администрацията обещаха да предложат на Съвета за управление на Общинския приватизационен фонд да ги финансират.

За съжаление начинът, по който се случва всичко означава, че отново ще има оправдания и пак ще се случат половинчато нещата, но ще трябва да настояваме да се намери финансиране още през 2019-та” – заяви Васил Николов, председател на Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система.
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *