Идеи за декорация с въже и канап

Декорът с въжетата през последните години се смята, че е почти основната украса на интериора. Много е лесно да го направите сами. Просто се нуждаете от търпение, лепило, телбод и тел.

В някои интериори е необходимо помещението да бъде разделено на няколко зони. За да не направим стаята по-малка, предлагаме да направите завеса от въже. За да направите това, ще ви трябват две дървени дъски и едно дълго въже, нарязано на парчета с еднакъв размер.

Можете да направите килим с помощта на ярки, цветна прежда и дебели въжета.

Ако не знаете как да направите нещо подобно, това не е страшно. Подгответе основата на желания размер и завъртете въжето в кръг. Закрепете края с лепило. Резултатът ще бъде проста, но оригинална подова настилка в малък размер.

Страхувате ли се да експериментирате? Декорирайте таблата на леглото си с въже или цветни влакна. Това ще придаде на спалнята вътрешен комфорт и топлина.

С намотаване на канап може да украсите саксия, бонбониера, фруктиера, ваза, бутилки, фоторамка, стенен часовник или огледало, с които можете да украсите къщата си.

Най-простото нещо, което можете да направите са висящите рафтове. За тях имате нужда само от няколко дъски. По краищата направете дупка, промушете въжето и го фиксирайте с възел. Толкова бързо и лесно се сдобивате с рафт за съхранение на различни аксесоари.

Скучно стълбище, разположено между две празни стени, се превръща в истинско дизайнерско решение, ако направите за него парапет с дебело въже от юта.

В почти всяка къща има стари мебели, които се нуждаят от възстановяване. Вместо старата и тествана във времето техника за декупаж, предлагаме да използвате въже. За целта най-добре е да използвате ютово въже. Материалът прикрепете към мебелите със силно лепило или силикон. Работата започва от краката. Намажете ги със слой лепило и след това започнете да увивате плътно въжето плътно. След това преминете към основата. По същия начин можете да направите свой собствен стилен стол или табуретка. Използвайте за това стара дървена кутия или автомобилна гума.

Ако смятате, че декорът на мебелите не е практичен, тогава можете да започнете с малки детайли. Например, направете дръжка за вратите от въжето. Може да промушите дървено манисто в средата в определен цвят за акцент.

Оригинален полилей може да бъде изработен сам по себе си, като намотаете канап около него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *