Зов за помощ! 33-годишната Йоанна се бори за живота си (ВИДЕО)

00000133-годишната Йоанна е български емигрант, който живее в Сиатъл. В музикалните среди е известна като Joanna Syze – талантлива певица, композитор и диджей. През лятото на 2012 г. лекарите поставят на Йоанна диагнозата епилепсия и тя започва да приема силни лекарства, към които се пристрастява.

Никой обаче не я предупреждава за множеството им странични ефекти. Постепенно състоянието на младата българка се влошава – тя получава гърчове, губи физическите си усещания, не е в състояние да се храни и отслабва драстично. Сега Йоанна има тежко неврологично разтройство – пристъпите й стават все по-чести и тежки. Тя е прикована на легло, изпитва световъртеж, не може да се храни и да ходи.

Въпреки че е в много тежко състояние, Йоанна не престава да се бори за живота си. Тя мечтае да се върне в България и да види семейството и приятелите си. След завръщането си в Родината младото момиче ще трябва да остане поне месец в болница, за да преодолее зависимостта си към лекарствата, които й вредят. След спирането им ще са нужни поне две години, за да се излекува напълно.

Йоанна се нуждае от медицински грижи по време на полета си до България и от закупуване на кислороден апарат, който ще бъде използван по време на пътуването. Разходите й за живот и лечение в България достигат до $10 хиляди за шест месеца. Близките и семейството на Йоанна не са в състояние да осигурят необходимата сума за излекуването й.

Всеки, който иска да помогне Йоанна да върне предишния си живот, може да го направи като дари средства тук: http://www.gofundme.com/e8epuw

Повече информация е достъпна в нейната фейсбук страница и в прикаченото видео.

http://youtu.be/dEsMWQgz6oE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *