Елена Маринова бе член на журито и награди най-добрия студент на България в категория „Природни науки, математика и информатика“ на церемонията „Студент на годината 2017“

Елена Маринова, президент на Мусала Софт бе член на журито и XI-то издание на националния приз „Студент на годината” и награди най-добрия студент на България за 2017 г. в категория „Природни науки, математика и информатика” Иван Цонев. Церемонията се проведе на 19.12.2017 г. от 17:00 ч. в Народен театър „Иван Вазов”.

„За мен е чест да бъда част от инициатива, която популяризира постиженията на българските студенти и дава признание на техните успехи. Мусала Софт вярва, че качественото образование е ключът и необходимата основа за успешно лично и кариерно развитие и силно гражданско общество. Вълнуваме се винаги, когато имаме възможност да насърчим най-талантливите млади хора, защото това е инвестиция в бъдещето на България и на света”, сподели Елена Маринова, Президент на Мусала Софт и член на журито на „Студент на годината 2017″.  

Отличеният Иван Цонев е студент четвърти курс в специалност „Физика” на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Носител е на именната стипендия „Акад. Георги Наджаков” на Фондация „ЕВРИКА” за учебната 2017/2018 г., участвал е в национални и международни научни конференции по физика и медицина и е бил в екипите на различни научноизследователски проекти.

Призът „Студент на годината 2017″ бе връчен от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева на Анна-Мария Любчова Атанасова, студент по „Право” в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. 

Събитието се организира от Националното представителство на студентските съвети в Република България и се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката д-р Красимир Вълчев. На церемонията присъстваха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, депутати и ректори на висши учебни заведения.   

Журито на конкурса, съставено от водещи експерти от всички области на образованието у нас, определи призьорите в 14 категории: „Педагогически науки”, „Хуманитарни науки”, „Социални науки”, „Стопански науки”, „Правни науки”, „Природни науки, математика и информатика”, „Технически науки”, „Аграрни науки и ветеринарна медицина”, „Здравеопазване”, „Спорт”, „Изкуства”, „Сигурност и отбрана”, „Чуждестранен студент в България” и „Докторант на годината”.  Носителите на наградата освен отлични академични резултати, имат доказани научни, културни, спортни и обществени постижения на национално и международно ниво.

Националният приз „Студент на годината” се учредява през 2006 г. и ежегодно се връчва на най-добрите студенти на България.

Мусала Софт традиционно подкрепя и инвестира в образованието както чрез собствени, така и чрез множество партньорски инициативи. Компанията има установени партньорски взаимоотношение с някои от най-добрите висши учебни заведения, където се обучават студенти в областта на природните науки и информационните технологии. Мусала Софт успешно осъществява  връзката образование-бизнес, като създава кариерни възможности и насърчава професионалното развитие на студентите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *