Десет неща, на които не ни учат в училище

Чували ли сте израза, че животът е едно голямо училище и че е най-добрият учител? Предполагам, че отговорът е ДА. В своята детска възраст всеки един от нас започва училище като смята, че там ще научи всичко необходимо, от което се нуждае, за да се справи в живота и всичко, което той му е подготвил. Докато сме деца и все още не ни се налага да поемаме много отговорности мислим, че училището е най-трудната част от ежедневието ни и често бързаме да пораснем, за да го напуснем и да се потопим в живота, свободни да правим каквото си поискаме. Истината обаче е различна и всеки, който вече е минал по този път знае, че след завършване на училището животът тепърва започва да ни преподава своите уроци, които често пъти са много по-трудни, отколкото сме предполагали. Затова, как да се справим по-лесно и да се научим да гледаме на живота отвисоко, можете да прочете в книгата “Пътеводител за духовно развитие“ на Деян Раднев – Ширинан. В днешно време в училищата учат децата на много неща, но и пропускат да им преподадат много безценни уроци и знания, които биха помогнали на всеки човек, по-лесно и пълноценно да изживее живота си. И така в училище не ни учат как:

  1. Да се храним здравословно – знания свързани с полезността на плодовете, зеленчуците и билките, и как да ги използваме така, че те да ни даряват максимално със своите витамини, минерали, микроелементи и ензими.
  2. Да се зареждаме със слънчева енергия, която да ни дава не само жизненост, но и да ни подпомага в делата ни на Земята.
  3. Да медитираме и да се учим да възстановяваме вътрешния си баланс.
  4. Да използваме енергията си така, че да сме господари на живота си.
  5. Да разпознаваме и да се вслушваме във вътрешния си глас (душата).
  6. Да се свързваме с природата и да черпим енергия, мъдрост, сила и любов от нея така, че тя да ни подпомага в живота.
  7. Да обичаме Земята и да се грижим за нея с много любов и благодарност.
  8. Да пием вода осъзнато, така, че тя да ни лекува, прочиства и зарежда тялото с енергия и жизненост.
  9. Да се свързваме с душата и да пътуваме във вселената опознавайки други светове и раси.
  10. Да прилагаме духовните закони на вселената така, че да не ги нарушаваме.

Всичко изброено по-горе звучи за повечето хора, много езотерично и далечно от тях, но който е успял да се докосне до всички тези знания и да ги използва в живота си разбира, че те наистина могат само да му помогнат. Подробна информация по темите можете да прочете в книгите на Деян Раднев – Ширинан и на сайта  www.shirinan.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *