В три столични детски градини заработиха интерактивни учебни дъски

whiteboardИнтерактивни бели дъски за обучение заработиха в трета Целодневна детска градина, 66 Обединено детско заведение и 71 Обединено детско заведение в София.

Интерактивните дъски Luidia са внедрени от издателството на мултимедийни знания Сирма Медия и имат за цел да подобрят значително учебния процес, като го направят много по-забавен за децата, по-лесен за преподавателите и по-разнообразен. Такива бели дъски вече са внедрени в 350 български училища.

Интерактивните дъски ще оптимизират преподаването на основни предмети като математика, български език, английски език и др. Софтуерът към тях е подходящ както за работата в детските градини, така и в предучилищна възраст. На практика с тяхна помощ всяка училищна стая или помещение в детската градина може лесно да бъде превърната в интерактивен компютърен кабинет с богати възможности за реално участие в образователния процес на учители и деца. След приключването на занятията пък дъската може лесно да бъде преместена в друга стая или сграда.

Софтуерът и помощните файлове са изцяло на български език, начините за връзка с компютъра са чрез USB или Bluetooth. Инсталацията и настройването отнемат 5 минути и няма никакво ограничение за използваните материали, като учителите имат богати възможности за създаването на авторски, интерактивни уроци. Създадените с интерактивната дъска материали могат лесно да бъдат запаметени и използвани с други групи деца и от други педагогически специалисти в учебното заведение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *