Връхлита „Гибелна буря“ от Виктория Айвярд – четвъртата и последна книга от поредицата „Алена кралица“

Всяка история има своя край! С „Гибелна буря“ бестселъровата тетралогия „Алена кралица“, която изстреля американската писателка Виктория Айвярд в орбитата на безспорните литературни сензации, достига своя епичен финал.

Облаците над кралството на Норда – антиутопичното общество на територията на днешните Съединени американски щати – се сгъстяват.

В „Гибелна буря“ Мер Бароу, Мълниеносното момиче, чието сърце бе безмилостно разбито от Кал, трябва да защити семейството си и да извоюва свободата на новокръвни и Червени, сваляйки веднъж завинаги короната от главата на Мейвън.

Силите трябва да бъдат обединени и Мер да застане рамо до рамо с момчето, което я изостави, за да победят заедно момчето, което почти я унищожи. А Мейвън е готов да разруши всеки, който се изправи на пътя му.

Ще успее ли Мер да победи силите на Норда? Или Мълниеносното момиче ще замълчи  завинаги?

В последната си част тетралогията „Алена кралица“ няма победители и победени. Любими герои умират, а други се променят изцяло.

Но нима в свят на изкусни манипулации, игри на власт, кървави битки, слабост, страх и завист човек може да остане същият?

Единствено любовта и нежността могат да променят хода на историята и да сложат край на войната. Както и гласът на едно малко момиче, достатъчно смело да се изправи срещу всички в името на справедливостта.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *