Владимир Панайотов, студент в програмата “Иновации, предприемачество и финанси”: Образованието е най-добрата инвестиция

Snimka za CVВладимир Панайотов има завършена бакалавърска степен специалност “Мениджмънт” в Стопанския факултет на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”. Скоро той се надява да придобие следващата си степен в образователния си процес в специалност “Иновации, предприемачество и финанси”. За себе си казва, че е предприемач по душа. Занимавал се е с доста разнородни дейности като в последно време най-новото му “амплоа” е “Организиране на събития”.

Въпрос: Как разбрахте, че отново е време да инвестирате в своето образование?

Отговор: Смятам, че това е нещо, което всеки информиран и мотивиран човек знае, че трябва да направи отново в даден момент, все пак това е и най-сигурната инвестиция, а именно да инвестираш в себе си!

Времето, в което живеем изисква от нас да сме все по гъвкави от всякога и да не спираме да развиваме у нас нови умения, животът ни е един непрестанен процес на самоусъвършенстване, съпътващата го динамика не може да ни отвее в някой тих залив, а ни пуска постоянно по течението, и именно за това трябва да знаеш как да плуваш!

Въпрос: Какво търси в образованието си човек, който вече има професионален опит?

Отговор: Всеки има различни причини, може би някой ново предизвикателство, други се преквалифицират, аз лично продължавам да изграждам в себе си уменията и качествата, които знам, че са ми нужни, за да съм компетентен и да мога да реализирам всяка поставена в живота си цел.

Въпрос: Как програмата, която учите в момента (магистратура по иновации, предприемачество и финанси) добавя стойност към професионалното ви развитие?

Отговор: Спрямо професионалното ми развитие, бих казал, че програмата ми дава важна “up-to-date” информация, а самата комуникация с професионалисти-практици в сферата на бизнеса е изключително полезна!

Въпрос: Кое е най-ценното знание, което получихте от програмата до момента и как смятате да го използвате в бъдеще?

Отговор: Едно от най-ценните знания за мен, беше това, че фокусът на P&L си остава върху P&L-a, а за да си успешен в бизнес реалността, трябва да се фокусираш и върху много други неща, които изискват твоето внимание! Направиш ли го, ще дерзаеш, ако не съумееш, знай че винаги може да започнеш на ново на бялата дъска.

——————————————————————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *