Вижте творческата програма на НАТФИЗ за месец юни!

НАТФИЗ

Седмичен бюлетин №58

2 – 8 юни 2018

 

1 и 2 юни – БЪЛГАРСКОТО КИНО В ПАРИЖ

Ленти на преподаватели от НАТФИЗ са включени във второто издание на Фестивала на българското кино в Париж, което тази година е под наслов „Свобода с български вкус”.

 Допълнителна информация ще откриете тук.

4 / 8 юни – МАРТИН БРАУН ЩЕ ОБУЧАВА СТУДЕНТИТЕ В НАТФИЗ

По покана на проф. д-р Станислав Семерджиев, продуцентът на филмите  „Мулен Руж“ (2001),  „Ромео и Жулиета“ (1996)  и „Танцуващо сърце“ (1992) – Мартин Браун  ще работи със студентите в НАТФИЗ. От 4–ти до 8-ми юни той ще води поредния интригуващ международен модул за възпитаниците на Академията, професионално ориентиран за обучаващите се в специалности „Мениджмънт в екранните изкуства“, „Драматургия“, „Филмова и телевизионна режисура“, „Филмов и телевизионен монтаж“, „Филмов и телевизионен звук“, „Екранни изследвания и журналистика“ и „Анимация“.

Мартин Браун е продуцент на игрални и документални филми, копродукции, телевизионни програми и реклами за местния и международния пазар. Филмите му се реализират с бюджети между 1 и 100 милиона долара. През 2001 г. получава наградата за продуцентство „Darryl F. Zanuck“ от американската продуцентска гилдия. Същата година е номиниран за наградите „Оскар“ за „Мулен Руж“.  Компанията му се занимава и с консултантска дейност – относно развитието, продукцията, пост-продукцията, субсидирането и инфраструктурата на местни и отвъдокеански проекти.

Допълнителна информация ще откриете тук.

Благодарим за подкрепата на ЦЕНТРАЛЕН КООПЕРАТИВЕН СЪЮЗ и ХОТЕЛ “КООП” – София.

4 / 8 юни –  25 ГОДИНИ СПЕЦИАЛНОСТ „ФОТОГРАФИЯ“

Специалност „Фотография“ в НАТФИЗ отбелязва 25 години с програма „Международни семинари“ и фотоизложба „25х25“ в сътрудничество с „Фотофабрика“.

Допълнителна информация ще откриете тук.

 

6 юни – ХАЙНЕР ГЬОБЕЛС – DOCTOR HONORIS CAUSA НА НАТФИЗ

НАТФИЗ удостоява Хайнер Гьобелс със званието Doctor honoris causa. Тържествената церемония ще се състои на 6 юни (сряда) от 10.00 ч. в салона на Учебен драматичен театър.

Почетната научна степен се присъжда за заслуги към развитието на световната наука, образование и култура.

Doctor honoris causa или „Доктор по заслуги“ на НАТФИЗ са Сисили Бери (гласов режисьор на Кралския Шекспиров театър, Великобритания), Юлий Абаджиев (сценичен бой, България), Димитър Инкьов (театровед, България), Тодор Динов (аниматор, България), Никита Михалков (кинорежисьор, Русия), Васил Стефанов (театровед, България), Леон Даниел (театрален режисьор, България), Кристин Линклейтър (театрален педагог, Великобритания), Марта Коание (почетен президент на Световната организация на Международния театрален институт), Хенрик Юрковски (почетен президент на UNIMA), Роналд Харууд (драматург, Великобритания), Дейвид Линч (кинорежисьор, САЩ), Тадаши Сузуки (тетрален режисьор, Япония), Едуард Олби (драматург, САЩ), Ищван Сабо (кинорежисьор, Унгария), Карлос Саура (кинорежисьор, Испания), Иржи Менцел (кинорежисьор, Чешка Република) и Клаудия Кардинале (киноактриса, Италия).

Хайнер Гьобелс е деветнайсетата знаменита личност, на която Академичният съвет на НАТФИЗ ще присъди званието.

На церемонията ще присъстват официални лица, представители на академичната и културна общност, съветът на настоятелите, преподаватели, студенти и приятели на Академията.  Медиите, с отношение към културата, също са поканени сред гостите.

Информация за Хайнер Гьобелс можете да откриете тук.

 

7 юни – ФОТОИЗЛОЖБА „25Х25“, ИНСТИТУТ „СЕРВАНТЕС“, 18.00 ч.

С фотоизложба „25х25“, НАТФИЗ ще отбележи 25 години от създаването на специалността. Куратор на изложбата е доц. Иглена Русева. Благодарим за партньорството на ФОТОФАБРИКА.

 Допълнителна информация ще откриете тук.

 

Преподаватели, НАТФИЗ

НАТФИЗ СТИГА ДО ДЕЦАТА НА ВАРНА С „АРЛЕКИН

Международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“ – Варна, се реализира с активното участие на преподаватели от НАТФИЗ – доц. Юрий Дачев (директор на фестивала), д-р Росица Младенова (директор на фестивала) и проф. д.н. Мая Димитрова (представител на НАТФИЗ). Осмото издание, ще се проведе във Варна от 9 до 12 юни. Очаква се да привлече близо 700 млади участници, които ще получат набор от кандидатстудентски материали, ваучери за намаление при ползването на консултации, а един от победителите ще се радва на безплатен консултативен курс в НАТФИЗ.

 

Кандидатстудентска информация, НАТФИЗ

ИЗЛЕЗЕ ГРАФИКЪТ С КАНДИДАТСТУДЕНТСКИТЕ КОНСУЛТАЦИИ В НАТФИЗ

От 25 юни започват кандидатстудентските консултации в НАТФИЗ. Те ще се провеждат до 24 август по предварително обявен на сайта на Академията график. Таксата за груповите консултации е 300 лв. (за 30 академични часа), индивидуалните са на стойност 30 лв. (за 1 академичен час). Записването се извършва на касата на ул. „Г. С. Раковски“ 108 А.

Документи за кандидатстване по всички специалности ще се подават от 20 до 24 август (включително). Таксата за участие във всеки от изпитите е 50 лв. Самите изпити ще се провеждат от 1 до 10 септември.

Обстойна информация тук.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *