Български ученици с медали от олимпиадата на ЕС по природни науки

Olimpiada_1XII олимпиада на Европейския съюз по природни науки EUSO 2014 се проведе от 30 март до 6 април 2014 г. в Атина. В международното състезание за ученици до 16-годишна възраст България се представи с два отбора, съобщава Министерство на образованието и науката.

Всички участници в олимпиадата работят в лаборатория върху експериментални задачи с изследователски характер от областта на природните науки – биология, химия и физика. Българските отбори печелят с участието си сребърни и бронзови медали.

Ментори на отборите са преподавателите от Софийския университет „Св. Климент Охридски“: проф. д-р Адриана Тафрова-Григорова от Факулетта по химия и фармация, доц. д-р Мая Гайдарова от Физическия факултет и доц. д-р Снежана Томова от Биологическия факултет.

На XII-та олимпиада на Европейския съюз по природни науки EUSO 2014 в Гърция участват 150 ученици от 25 държави от Европейския съюз. Българските ученици не само решават задачи, но и участват в театрален кръжок със спектакъла “Chemical Party”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *