Българският ученик Михаил Крумов с международен успех

С изключителен резултат Михаил Крумов, ученик от 91. НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“ в София спечели първо място на 13-ото международно състезание по младежки дебати в Будапеща на тема „Трябва ли да се въведат индивидуални лимити за честотата на пътуване със самолет?“.

Международният финал е кулминацията на немскоезичното състезание по младежки дебати. Ученици, които изучават немски като чужд език и се интересуват от актуални теми и дискутирането им, могат да се включат в състезанието от родната си страна. Накрая най-добрите двама от всички дванайсет участващи страни дебатират на финал. Заедно с Михаил от страна на Бългаерия беше Александра Иванова от Немско училище София.

Четиримата дебатьори, които успяха да докажат реторическите си способности на международната квалификация и полуфинала, участваха в днешния финален дебат и си извоюваха следните места:

  1. Михаил Крумов, България
  2. Катрин-Лиса Лайус, Естония
  3. Андреа Соскова, Словакия
  4. Марина Дмитрик, Украйна

По случай международния финал и съпътстващата го програма пристигнаха, освен участниците, повече от 300 зрители и гости. Друга голяма част от зрителите имаше възможността да проследи дебата чрез стийминг на живо.

Jugend debattiert international“ – състезание провеждащо се в Централна и Източна Европа е общ проект на Гьоте-институт, Фондация „Спомен, отговорност и бъдеще” (EVZ), Общополезна фондация Херти и Централа за училищно дело в чужбина.

13-ото издание на Международния финал е под егидата на режисьора Илдико Енеди и автора Вилхелм Дросте.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *