Българските посланици на “Футбол за приятелство” се подготвят за финалите в Москва

Младите български посланици на международната социална програма „Футбол за приятелство“ – Александър и Миа, са готови за заминаването си в Москва. 12-годишните ученици, които ще влязат в ролята на млад футболист и млад журналист, популяризират ценностите на кампанията чрез серия от активности, насочени към младото поколение, и срещи със спортни знаменитости, музикални звезди и държавни служители.

Александър ще се включи в отбор „Голяма панда“ заедно с връстниците си от 210 други страни. Миа ще стане част от Международния детски пресцентър, където ще отразява личните си впечатления от активностите по програмата и срещите си с именити личности.

„Това е много важен момент за мен. Нямам търпение да срещна нови приятели от цял свят и да изживея футболните емоции на турнира“, каза младият футболист от школата на ПФК „Лудогорец“.

Международният проект “Футбол за приятелство” стартира и екологична инициатива. Младите посланици на програмата ще бъдат част от борбата за опазване на редки и изчезващи видове животни. Символ на екологичната инициатива стана новороден лемур на име Бъз.

„Всеки от нас трябва да допринесе за насърчаването на екологичните ценности в целия свят. Изключително развълнувана съм за финалната фаза на проекта и възможността да засвидетелствам ангажираността си към опазването на редки и изчезващи видове животни. Подготвили сме подаръци, за да можем да популяризираме нашата красива страна“, сподели Миа преди заминаването си.

По време на шестия сезон на програмата “Футбол за приятелство” Купата на деветте ценности ще бъде присъдена на един от националните футболни отбори, участващи в Световното първенство в Русия през 2018 г. Това е уникален трофей, който е посветен на основните девет ценности на програмата – приятелство, равенство, справедливост, здраве, мир, преданост, победа, традиции и чест. Победителят ще бъде определен чрез гласуване на младите посланици от 211-те държави и региони по света.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *