Брошури със скандално сексуално съдържание, предназначени за СПИН кабинетите, попаднаха в ямболско училище

Тази сутрин ученици от ямболската езикова гимназия получиха брошури със скандално сексуално съдържание, съобщиха разгневени родители във Фейсбук. Те са създадени от Министерството на здравеопазването, с одобрението на Министерството на образованието и Регионалният инспекторат в града, но по-късно стана ясно, че не са предназначени за училищата, а за кабинетите за анонимно и безплатно консултиране и изследване на ХИВ и СПИН.

Информационните материали се наричат “Любов без последствия” и съдържат информация за предаваните по полов път болести, но изобразената върху тях двойка мъже разгневи родителите и предизвика скандал между институциите.

Това е една провокация, която ние в момента я разследваме и всички виновни лица ще бъдат наказани по съответния начин. В никакъв случай тази брошура не е била предназначена за училищата. Веднага след като получихме информация, че тя се разпространява в училищата с Министерството на образованието от една седмица правим всичко възможно, за да приберем тези брошури“ – обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Министърът допълни, че общо пет районни здравни инспекции (в градовете Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково) са взели решение брошурите да се разпространят в училищата. Образователното министерство обаче забранява те да стигат до учениците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *