Бразилски студенти учат английски, общувайки с американски пенсионери чрез видео чат

imagesБразилски студенти, изучаващи английски език, които са нетърпеливи да практикуват езиковите си умения и пенсионери от дом за възрастни хора в Чикаго се свързват чрез проекта  “Speaking Exchange”. Инициативата е на програмата Exchange CNA, която осъществява видео чат между двете страни. Така от една страна чуждестранните студенти реализират желанието си да общуват свободно на английски език, а от друга – възрастните хора намират компания и някой, с когото да си поговорят.

Изискването към участниците в програмата е да разполагат с бърз интернет, компютър с уеб камера, както и да поемат ангажимент, че общуването ще продължи минимум три месеца. Двете страни се уговарят за час и ден от седмицата, в които да комуникират. Видео срещите им се записват и след това се качват в YouTube. Чрез видеоклиповете учителите оценяват развитието на своите студенти.

Разработена за езикови училища CNA, които имат над половин милион ученици из цяла Бразилия, “говорящата борса” улеснява общуването между обучаващите се и възрастните американци. Инициативата е от полза и за двете страни. Постепенно студентите и пенсионерите се опознават и привързват един към друг. Някои от възрастните хора дори планират да посетят Бразилия за един ден.

Част от емоционалналните срещи в “Speaking Exchange” можете да видите в прикачения видео файл.

http://youtu.be/ZD4xeT41o9c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *