Благовеста Пугьова, председател на “Подарете книга”

6Благовеста Пугьова е председател на фондация „Подарете книга”, която е фокусирана върху обучение и подкрепа за децата в неравностойно положение у нас. Ентусиазмът й заразява стотици доброволци от цялата страна, които не само даряват книги на децата, лишени от родителски грижи, но им помагат в уроците и ги учат на трудови навици. Фондацията създава първата по рода си мрежа за обучение и квалификация на деца, лишени от родителска грижа, с основна цел те да станат пълноценни членове на обществото ни.

С първата по рода си у нас инициатива “И после работа” 45 младежи между 16 и 19 години от различни домове в страната преминаха през септември професионални курсове, които увеличават възможностите им за бъдеща реализация.

Най-новата инициатива на Благовеста е “ИТ Училище”, която има за цел да превърне повече деца в неравностойно положение в квалифицирани ИТ специалисти. С помощта на група доброволци фондацията провежда пилотен проект за WordPress обучение на пет момчета от дома за деца лишени от родителска грижа в кв. Надежда, София.

Благовеста Пугьова е сред 43-те българи, номинирани за наградата “Човек на годината 2013″.

Всички участници в класацията “Новатори в образованието” можете да видите ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *