Без добър лого дизайн фирменият сайт не работи на 100%

Фирменият сайт е лицето на вашата компания пред света, концентрирал своята дейност в интернет. Затова, когато планирате изработка на сайт, предназначен да афишира корпоративната ви идентичност, един от ключовите моменти в него и добрият лого дизайн.

Не бива да се забравя, че логото и дизайнът му придават на вашата запазена марка  идентичност и атрактивност, провокират доверието на потребители и клиенти, водят до успешно брандиране.

В този аспект всеки лого дизайн е интернет емблемата на вашата фирма и вашия сайт, фирменият ви знак и лице на дейността ви в мрежата, където конкуренцията е огромна, а пазарът – практически необятен.

Потърсете помощта на специалисти при направата на дизайна на фирменото си лого в сайта, така че в него да бъдат заложени всички важни компоненти като наименованието на фирмата, основните и дейности, евентуалният и слоугън и т.н. В тази насока е уместно да се използват и различни варианти според нуждите и вкусовете ви, така че да опитате различни шрифтове, фонове, графики, символи и илюстративни материали.

Добрият лого дизайн увеличава стократно ефективността на фирмените сайтове, налага бранда пред клиенти и партньори, показва стабилността и разпознаваемостта на марката, увеличава доверието в нея и канализира трафика към сайта.

Според водещи специалисти от бранша на графичния и уеб дизайна, подобно лого не трябва да бъде претрупано с прекалено много символика и орнаментика, а е най-добре да се заложи на семплите решения, лесни за запомняне и припознаване от страна на потребителя. Разбира се, логото трябва да е достатъчно атрактивно все пак, за да привлича вниманието и да кара гостите на сайта да го търсят отново и отново, както и да „зарибява“ нови посетители и да увеличава трафика.

Хубаво е да изискате от специалистите вашето лого да бъде удобно за поставянето му занапред не само в сайта, но и на различни рекламни носители като банерите, рекламните площи, папките, химикалите, чашите, визитките, знамената, плакатите, билбордовете и прочее в този дух. То е нужно да стои еднакво страхотно и на печатна реклама и на уеб рекламите. За целта се предвиждат разнообразни размери, формати и цветове, които могат да се напаснат за всички възможни нужди, без от това да страда оригиналността на основната идея.

При направата на вашия лого дизайн, професионалистите ще ви предложат каталози с идеи, мостри и варианти, така че да бъдете максимално улеснени в избора си. За да бъде страницата ви хомогенна графична система, е добре да изберете за направата на лого дизайна отново тази фирма отпреди, на която сте поръчали и изработката на сайта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *