Академия “Амадеус” организира курс по Мениджмънт на културни събития

Академия по изкуствата „Амадеус“ организира курс по Мениджмънт на културни събития. Той има за цел да обхване цялостния процес от раждането на идеята до нейното постигане и преминаването към следващата.

Водещи на курса ще бъдат небезизвестните Стефан Щерев (организатор на фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“) и Петър Димитров (директор на AtoJazz фестивал).  

Курсът е интензивно практически ориентиран, включвайки две стажантски програми – във фестивалите “Антистатик” и “AtoJazz”, както и подбор и организация на няколко събития от курсистите, с подкрепата на Академията и менторите.

Курсът е подходящ е за хора с организационни умения, творчески ум и амбиция за развитие в сферата на културата, както и за всеки, който иска да почерпи опит от едни от най-успешните организатори и мениджъри в тази сфера у нас.
Неговата продължителност е 4 месеца, като започва на 27-ми февруари и приключваме със стажантската програма към фестивала “AtoJazz”, в началото на юли.
Сесиите ще се провеждат всяка сряда от 18:30ч. до 20:30ч. в сградата на Академията (бул. Владимир Вазов №8.

За водещите:

Петър Димитров е създател и ръководител на Международния джаз фестивал A to JazZ Festival и управител собствена компания за организиране на събития на корпоративни клиенти. Освен това е организирал концерти на звезди като José James, Nik West, Dizzy Gillespie band, Brass Against, International Jazz Day – Sofia.

Стефан Щерев има зад гърба си повече от 19г. опит с различни форми на сценичните изкуства. Той е сред основателите на Склада за креативни концепти (Б)brain (С)store ((П)project, впоследстие основава Фондация “Имформбюро”, която подкрепя създаването и промотирането на съвременни изпълнителски и визуални изкуства.

Стефан е един от организаторите на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик”, както и съосновател на проекта Европейска Нощ на Театрите, организиран съвместно с Фондация “Арт Проджектс”.

За Академията:

Академия по изкуствата “Амадеус” обучава хора от всички възрасти. Работи със световно утвърдени специалисти и чрез специално разработени програми на университет LIPA – Liverpool Institute for Performing Arts-Великобритания, Broadway league, Natonal Association of Teachers of Singing, изгражда артистични, вокални, танцови умения етика и дисциплина, необходими както за следващото поколение артисти, така и за бъдещите лидери на 21 -ви век.  

Повече подробности за програма, цени, отстъпки и формуляр за записване, може да откриете тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *